fbpx

Kreće nova škola košarke – KK Gorica

KK Gorica u novoj će sezoni posebnu pažnju pokloniti mlađim kategorijama te pokreće vlastitu Školu košarke s iskusnim trenerima

– Želja je kluba KK Gorica omasoviti košarku u svim uzrastima i stvoriti široku bazu mladih igrača kako bi i u budućnosti mogla osigurati seniorski kadar iz vlastitog pogona.

KK Gorica

Košarka je posve opravdano kraljica igara s loptom. Osim pravilnog psihofizičkog razvoja djece omogućuje i razvoj brojnih kognitivnih sposobnosti, imaginaciju, maštu, brojne vještine te bolju socijalizaciju mladih – poručuju iz KK Gorica.

Sportski direktor velikogoričkog košarkaškog kluba Ljubo Prgomet jedan je od pokretača ovog projekta:

– KK Gorica kreće s novim, vlastitim projektom Škole košarke. Cilj nam je da se što vise djece bavi košarkom i sportom općenito, da se kroz zabavu, igru i druženje upoznaju s kraljicom igara i steknu prijatelje za cijeli život. KK Gorica nastavlja s dovođenjem najboljih trenera za razvoj mladih igrača jer je to prvi preduvjet za napredak.

Najnovije ime je trener Juniora Braslav Turić, koji uz Ivana Skenderovića, Nikolu Piacuna, Dadu Sadžaka i Danijela Jukića čine trenersku strukturu omladinskog pogona. Naravno sve to nadgleda koordinator Mladen Miki Starčević koji se 37 godina bavi razvojem igrača u Hrvatskoj i inozemstvu.

Potpisom naša 3 dojučerašnja juniora Miloložom, Ivanetićem i Sokolom pokazujemo koliko nam je bitan razvoj mladih igrača. U narednom periodu ćemo predstaviti i EU projekt Mini košarkaške lige. Također, želimo se zahvaliti dosadašnjem partneru KK Velgoru na suradnji.

Cijelim projektom rukovodit će jedan od najboljih košarkaških stručnjaka za rad s mladim igračima Mladen Miki Starčević.

– Današnjim danom započinjemo i službeno novu košarkašku sezonu za omladinske selekcije KK Gorica. Svaka sezona je unikatna ali ova će biti posebna, a narodna kaže »na muci se poznaju junaci«. U sezoni koja će biti izazovna ja ću voditi cjelokupni rad omladinskih selekcija.

Treneri odgovorni za pojedine selekcije bit će: viši trener košarke Braslav Turić za juniorsku selekciju, profesor TZK-a Nikola Piacun za Kadete, profesor TZK-a Ivan Skenderović za Mlađe kadete te Dado Sadžak za Predkadete i Danijel Jukić za Dječačku selekciju.

Pozivamo svu djecu zainteresiranu za ovaj sport da nam se što prije jave i pridruže našim treninzima. Uz igru, rad i veselje naš će tim vrhunskih trenera doprinijeti da mnoga djeca zavole ovaj sport i jednog dana ozbiljnije počnu trenirati.” – riječi su koordinatora omladinskog pogona Mikija Starčevića.

Pozivamo roditelje i djecu svih uzrasta da nam se priključe u ovom hvale vrijednom projektu te se jave našim trenerima i koordinatoru omladinskog pogona Mladenu Starčeviću za prijave i više informacija:

Juniori: viši trener košarke Braslav Turić (+385 98373522)
Kadeti: prof. TZK Nikola Piacun (+385 915305051)
Ml. kadeti: prof. TZK Ivan Skenderović (+385 923188247)
Predkadeti: Dado Sadžak (+385 0915451298)
Dječaci: Danijel Jukić (+385 915427205)
Koordinator omladinskog pogona: Mladen Starčević (+385 913663029)

Foto: Press KK Gorica