fbpx

Hrvatska U-21 odradila prvi trening za Europsko prvenstvo

Medulin…

Hrvatska U-21 u Medulinu će se pripremati do 16. lipnja

Hrvatska U-21 reprezentacija okupila se u ponedjeljak, 3. lipnja u Velikoj Gorici te krenula na pripreme u Medulin, gdje će ostati do 16. lipnja. Na okupljanje mladih Vatrenih pristiglo je 19 igrača, koji su u Medulinu odradili svoj prvi trening za Europsko prvenstvo.
Nikola Vlašić, Duje Ćaleta-Car, Josip Brekalo, Filip Benković i kapetan Alen Halilović naknadno će se pridružiti mladoj reprezentaciji nakon seniorske utakmice Europskih kvalifikacija protiv Walesa.
Hrvatska U-21 u Medulinu će se pripremati do 16. lipnja te će 12. lipnja odigrati i pripremnu prijateljsku utakmicu protiv Danske. Nakon priprema, Nenad Gračan i njegovih 23 odabranika uputit će se u Italiju i San Marino, gdje će u skupini igrati protiv Engleske, Rumunjske i Francuske.
– Jučer navečer vratio sam se s godišnjeg, a kroz zadnjih par dana dobro sam odmorio glavu te sam se veselio ovom danu. Mislim da smo i momčad i ja spremni za pripreme i utakmice koje slijede. Jedva čekam treninge i utakmice. Skupina je dosta jaka – Engleska, Francuska i Rumunjska nisu se slučajno plasirale na Europsko prvenstvo. Imamo jako dobru ekipu. Nadalje, iako su i druge generacije imale dobre ekipe, mislim da niti jedna ekipa do sada nije imala ovakvo zajedništvo – poručio je Dinamov Lovro Majer.
Branič Borna Sosa također se osvrnuo se na proteklu sezonu te na nadolazeće prvenstvo:
– Protekla sezona bila je vrlo poučna za mene. Nažalost nije završila pozitivno, no treba uvijek gledati naprijed. Sigurno jest da imamo velika očekivanja. U prijašnjim utakmicama pokazali smo da imamo sve ono što nam je potrebno da se nosimo s jakim ekipama kao što su Rumunji, Englezi i Francuzi. U svakoj utakmici ciljat ćemo na pobjedu. Svi priželjkujemo Olimpijske igre i to nam je veliki cilj.

Vratari: Josip Posavec, Ivo Grbić, Adrian Šemper
Braniči: Borna Sosa, Filip Uremović, Nikola Katić, Domagoj Bradarić, Toni Borevković, Branimir Kalaica, Marijan Čabraja
Veznjaci: Ivan Šunjić, Luka Ivanušec, Toma Bašić, Nikola Moro, Lovro Majer, Kristijan Bistrović
Napadači: Marin Jakoliš, Robert Murić, Sandro Kulenović

Foto: Press – Hrvatski nogometni savez