fbpx

Nove i svježe ideje u dizajnu interijera: Spavaća soba

Profokus…

Maštoviti prijedlog Profokusove dizajnerice interijera

Spavaća sobaSpavaća soba zasigurno pripada interijerskom prostoru, čijem uređenju treba posvetiti veliku pozornost. Kako ju urediti i što je važno, koji su prioriteti i kako udovoljiti traženim željama. Pokazalo se kako pri uređenju spavaće sobe ukusi muškaraca i žena znatno se razlikuju. Dok muškarci stavljaju naglasak na udobnost kreveta ženama je osim udobnosti važan i izgled kreveta. Muškarcima je bitna jednostavnost u odabiru boja ili prostranost bez puno namještaja, a žene razmišljaju kako u sobu smjestiti veliki garderobni ormar. Ta soba može pokazati još neke skrivene želje povezane odabirom posteljine, veličinom jastuka, tipom zavjesa i mekoćom tepiha sve u cilju kako bi dobili izgled sobe snova.

Profokus

U spavaćoj sobi pronašli inspiraciju
Pod nazivom MOJA SPAVAĆA SOBA SNOVA postavljen je zadatak polaznicima dizajna interijera u UČILIŠTU PROFOKUS da svoju inspiraciju, maštu i kreativnost pokažu projektom u 3D vizualizaciji.

Profokus

Spavaca soba
Bijelo osvaja svojom čistoćom
U drugom bloku prijedloga, kako urediti spavaću sobu snova, izdvojili smo projekt polaznice Učilišta Profokus Lucije Tolić.
Igrajući se više formom nego bojom, Lucijin prijedlog uređenja sobe snova je u bijelom. Odabirom ne boje pružila je mogućnost da osjetimo čistoću i neopterećenost dok liježemo u veliki bijeli krevet s pogledom na prekrasnu zelenu površinu travnjaka.

Profokus

Ako želimo potpuni mir bez dodatnog vizualnog poticaja, tada je bijelo savršen odabir. Zato je sobu dizajnirala da nema puno dodataka, već samo ono što ju čini ugodnom. Prostor garderobe je odijeljen i tako ne opterećuje izgled sobe. U toj sobi se možemo zamisliti kako čitamo knjigu u velikom bijelom krevetu ili gledamo odličan film dugo u noć, za što je važno imati veliki televizor.

Spavaca soba

Spavaca soba

Kada sve utihne u čistoći bjeline, snovi postaju slatki sve do prvog traga jutarnjih sunčevih zraka i sjaja rosne trave. Užitak je i svoju prvu jutarnju kavu popiti u krevetu s prekrasnim pogledom na travnjak ili pak uživati u ispijanju kavice u zagrljaju voljene osobe na velikoj bijeloj terasi.
Pa tko ne bi volio imati ovakvu sobu snova!?

Spavaća soba

soba

Postani dizajner interijera
– U Učilištu Profokus potiče se maštovito kreiranje interijera uz stručnu podršku izvrsnih mentora. Stjecanje znanja u stvaranju interijera glavni je cilj obrazovanja. Svi koji se žele baviti ovim poslom mogu upisati verificirani program dizajna interijera i iskoristiti popust od petnaest posto do kraja srpnja. Novost je što mogu koristiti i mogućnost sudjelovanja na nastavi online. Znanje i kreativna energija formula je poslovnog uspjeha. Kao dokaz tome su dizajneri interijera koji su obrazovani u Učilištu Profokus i uspješno grade svoju karijeru – poručuju iz Učilišta Profokus.

Foto: Profokus