fbpx

2. sezona serije Nedužan od petka na HTV2

Serija Nedužan

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od petka, 11. ožujka 2022. godine na Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 22.35 sati počinje s prikazivanjem druge sezone serije Nedužan.

Neduzan

Prije pet godina 39-godišnja nastavnica Sally Wright osuđena je za ubojstvo. Iako to nikada nije dokazano, optužena je i za spolne odnose s jednim od svojih učenika, darovitim šesnaestogodišnjakom Mattyjem Taylorom.

Nedužan

Preko noći joj se srušio cijeli svijet. Izgubila je slobodu, posao, a, očekivano, raspao joj se i brak. Dvije godine nakon što je osuđena, njezin suprug Sam podnio je zahtjev za razvod.

Na početku prve epizode serije Nedužan vidimo Sally, konačno slobodnu. Njezina osuđujuća presuda poništena je u svjetlu novih dokaza koji potvrđuju njezinu nedužnost. Po izlasku sa suda, Sally se zaklinje da će vratiti sve što je izgubila, a mi upoznajemo, jednu po jednu, osobe čije je živote ubojstvo zauvijek promijenilo.

Sam, Sallyin bivši suprug, sada je u novoj vezi i na pragu braka s Karen. Ona je samohrana majka i bivša obiteljska prijateljica. Njezina kći Bethany mlada je žena duboko ogorčena zbog Samovog upletanja u njezin život. Pitanje je zašto Sallyno oslobađanje narušava njezin ionako krhak odnos s majkom.

Mattyjevi roditelji, John i Maria Taylor, i dalje su uvjereni u Sallynu krivnju, no čini se da i oni kriju mračnu tajnu koju nikad nikome neće otkriti.

Anna Stamp, koja je išla s Mattyjem u školu, nikada se nije pomirila s njegovom smrću. Sally je osuđena na temelju njezina iskaza, no javlja se sumnja da je počinila krivokletstvo kad se otkrije da je patološki mrzila Sally.

Viši inspektor Braithwaite zadužen je za novu istragu. Ako Sally nije ubila Mattyja, tko ga je onda ubio i zašto? Braithwaite odluči prvo porazgovarati sa Sally. Ispriča joj se zbog loše vođene istrage i zamoli da se pokuša prisjetiti prošlosti kako bi stekao jasniju sliku o ljudima s kojima je Matty bio blizak za svog kratkog života, ali i otkrio tko je mogao imati motiv da ga ubije.

Foto: Press HRT – serija Nedužan