fbpx

Aleksandar Petrović: Popis igrača za Olimpijske igre 2016

Zagreb…

Aleksandar Petrović– Nakon intenzivnih aktivnosti u kontaktima s igračima, ovog trenutka ću vam dati popis 26 igrača. Zašto 26?, – iz jednostavnog razloga jer su na listi sva tri stranca (Lafayette, Draper, Hamilton). Do 1. svibnja bit će donesena odluka u kojem smjeru idemo što se tiče tih igrača, odnosno na završnoj listi koja ide prema FIBA-i bit će ona 24 potrebna imena. Okupljanje je 8. lipnja – rekao je izbornik Aleksandar Petrović.
U prostorijama Hrvatskog košarkaškog saveza održana je konferencija za medije na kojoj su bili prisutni predsjednik HKS-a Ivan Šuker, izbornik seniorske reprezentacije Aleksandar Petrović te stručni tajnik HKS-a Josip Vranković.
Izbornik Aleksandar Petrović objavio je širi popis igrača za Kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre 2016. koji će se od 4. do 10. srpnja održati u Torinu, a predsjednik HKS-a Ivan Šuker osvrnuo se na situaciju FIBA-e koja je poslala pismo Savezima u kojima traži da nacionalni Savezi izbace klubove koji namjeravaju zaigrati Eurocup sljedeće sezone ili slijede određene sankcije, odnosno prijete izbacivanjem reprezentacije s predolimpijskog turnira u Torinu, ali i EuroBasketa 2017.
Aleksandar Petrović: Popis igrača– Nisam razgovarao sa svih 26 igrača, razgovarao sam s onima koji su bili pod nekakvim upitnikom. Razgovarao sam i s Antom Tomićem i s Markom Popovićem. U razgovoru s Antom, zbog njegovih obiteljskih i profesionalnih obaveza, dogovorili smo se da moje obrazloženje ovdje bude poprilično suhoparno, a ako trebate dodatna obrazloženja trebate kontaktirati njega. Marko Popović je već prošle sezone bio praktički pred završetkom karijere, međutim otvorila se šansa u Fuenlabradi u kojoj igra iznimno dobro. No kako kaže – moje tijelo je pod svakodnevnim voltarenom i jednostavno u ovakvom stanju, aktivnost preko ljeta zahtijevala bi za njegovu zadnju godinu karijere puno odricanja. Žao mi je što neće biti tu, ali tijelo jednostavno nije za to – kaže Petrović.
– FIBA je poslala jedan dopis, mi smo rekli ono što smo imali za reći i danas smo uputili pismo prema FIBA-i da nam se objasne neke nejasnoće. Sutra će biti Upravni odbor, donijet ćemo odluke i nadam se da ćemo dobiti odgovor na neke nejasnoće oko tog dopisa kojeg smo dobili od FIBA-e. Nama su prioritet nacionalna reprezentacija i nacionalna prvenstva i mi kod toga stojimo. Došlo je do određenih mimoilaženja između FIBA-e i ULEB-a, mi pripadamo krovnoj organizaciji, a to je FIBA. Od FIBA-e ćemo tražiti da prvak nacionalnog prvenstva ima direktan plasman i u FIBA-inu Ligu prvaka – rekao je predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Ivan Šuker.

Foto: Marin Sušić – Press HKS