fbpx

Predstavljena suradnja Muzeja Dražen Petrović i KK Cibona!

Zagreb…

Izložba KK Cibona povodom 30. obljetnice osvajanja prve titule prvaka Europe i prikazan film posvećen Draženu Petroviću

Muzej Dražen PetrovićJučer su u Muzejsko memorijalnom centru Dražen Petrović, Biserka Petrović u ime Muzejsko memorijalnog centra, i Aleksandar Petrović, izvršni dopredsjednik KK Cibona, predstavili suradnju Muzeja i KK Cibona povodom 30. obljetnice osvajanja prve titule prvaka Europe KK Cibona. Događaj su uveličali trener legendarne Cibonine ekipe Mirko Novosel i tadašnji klupski doktori dr. Ivan Fattorini i dr. Božidar Fučkar, zatim bivši igrač Cibone Gordan Giriček te sadašnji mladi igrači Filip Krušlin, Ivica Zubac, Josip Popić i mlađe uzrasne kategorije KK Cibone.
Muzej Dražen PetrovićPredstavljena je i izložba na temu 30 godina od Ciboninog prvog uspona na europski tron. Cijela Cibonina trofejna sezona ’84/’85 predstavljena je na 10 vizuala s mnogim slikama iz trofejnih godina popraćenih kratkim tekstom. Privremeno su izložene i Draženove tenisice u kojima je igrao i Cibonina trenirka iz tog vremena, a zahvaljujući KK Cibona može se pogledati i originalni trofej Kupa europskih prvaka. Uz izložbu prikazan je i kratki film posvećen Muzej Dražen PetrovićDraženu Petroviću autora Klifa Marušića.
Mirko Novosel ovom je prilikom podsjetio prisutne kako je u toj povijesnoj utakmici 1985. godine, u finalu Kupa prvaka Europe protiv Real Madrida, Dražen ubacio nevjerojatnih 36 koševa, a Gordan Giriček je istaknuo kako mu je drago da je kao predstavnik mlađe generacije košarkaša u NBA ligi imao prilike osjetiti veličinu Dražena i ono što je značio i ostavio iza sebe u toj najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu.

Foto: Press