fbpx

KK Cibona slavi 30 godina od osvajanja Kupa prvaka Europe!

Zagreb…

KK CibonaCibona poziva navijače na proslavu jubileja na utakmici KK Cibona-GKK Šibenik danas 7. travnja, na kojoj će imati priliku pozdraviti i pobjednički tim – igrače i trenere osvajače Kupa prvaka Europe 1985. godine. Najtrofejniji hrvatski košarkaški klub – KK Cibona, 3. travnja je proslavio 30 godina od osvajanja prvog Kupa prvaka Europe 1985. godine. U velikom finalu, održanom u Ateni 3. travnja 1985. godine, Cibona je pobijedila Real Madrid rezultatom 87:78. Dan kada je Cibona prvi put zasjela na europski tron upisan je zlatnim slovima u povijest hrvatskog sporta i u sjećanja Ciboninih navijača.
Momčad Cibone, predvođenu trenerom Mirkom Novoselom, činili su tada: Andro Knego, Mihovil Nakić, Aleksandar Petrović, Adnan Bečić, Zoran Čutura, Dražen Petrović, Branko Vukićević, Sven Ušić, Ivo Nakić i Franjo Arapović.
Ovaj veliki klupski jubilej svečano će se obilježiti danas 7. travnja, na utakmici između KK Cibona i GKK Šibenik, u 19,00 sati u dvorani Košarkaškog centra Dražen Petrović.
KK Cibona poziva navijače da dođu u što većem broju na ovu utakmicu na kojoj će imati priliku i pozdraviti pobjednički tim – igrače i trenere osvajače Kupa prvaka Europe 1985. godine, kojima će Uprava kluba uručiti prigodne poklon pakete. Kapetan momčadi Cibone iz 1985. godine, Andro Knego,  ponijet će i tada osvojeni pehar.

Foto: KK Cibona