fbpx

Lana Sambol seniorska, Iva Janjić juniorska prvakinja Hrvatske!

Lana Sambol seniorska je višebojska prvakinja Hrvatske u ritmičkoj gimnastici, a Iva Janjić juniorska!

Lana Sambol je svom Gimnastičkom klubu Aura zajedno s Barbarom Šelendić donijela i ekipno seniorsko zlato, baš kao i Janjić osječkom KRŠG Rondo onaj juniorski u ekipi s Lorenom Jelošek. Prvog dana 29. Ekipnog, višebojskog i pojedinačnog prvenstva Hrvatske u ritmičkoj gimnastici kojemu je domaćin varaždinska Arena i to u organizaciji Gimnastičkog kluba Vindija, na programu su bila seniorska i juniorska natjecanja.

Lana Sambol

Lana Sambol je osvojila višeboj sa 66.700 bodova ispred domaće ritmičarke Tamare Artić (GK Vindija) koja je u svojoj prvoj seniorskoj sezoni osvojila srebro (66.150), dok je brončana druga Aurina predstavnica Barbara Šelendić (63.900).
Lana Sambol je osvojila i pojedinačne naslove u vježbama s obručem i trakom (srebro s čunjevima i bronca s loptom), dok je druga dva zlata, ona s loptom i čunjevima uzela Artić (osvojila i srebro s trakom). Šelendić je bila srebrna s obručem i loptom, brončana s čunjevima i trakom, a Dorotea Kudelić (KRG Leda) pak brončana s obručem.

Lana Sambol

Na ekipnom seniorskom postolju na vrhu je stajala Aura, dok je srebrna KRG Leda zahvaljujući Doroteji Kudelić i Miji Ivković.
Kod juniorki pak Janjić je višeboj pokorila s uvjerljivih 57.900 bodova, srebrna je Bianca Ema Gajšak iz zagrebačkog GK Maksimir (53.600), a brončana Petra Belević iz KRSG Poreč (52.350).
Na ekipnom postolju uz Rondo stajale su srebrne domaće djevojke iz GK Vindija, Lara Domislović i Sara Crnčec, dok je bronca pripala KRG Leda zahvaljujući Kali Krpan i Lari Salamunić.
Junakinja dana, Iva Janjić, osvojila je i pojedinačno zlato u vježbama s čunjevima i trakom (srebrna s vijačom i loptom), Bianca Ema Gajšak bila je najbolja s loptom i vijačom (srebro s čunjevima, bronca s trakom), zlatna s obručem bila je Lara Domislović, Kala Krpan osvojila je pak srebro s obručem i broncu s čunjevima, Petra Belević bila je srebrna s trakom i brončana s vijačom i loptom, a Lara Salamunić brončana s obručem.
U nedjelju, drugog dana natjecanja u Varaždinu, na programu su nastupi mlađih kadetkinja i kadetkinja.
Obzirom da se ovo natjecanje zbog rigoroznih epidemioloških mjera održava bez gledatelja, za sve zainteresirane organizator je osigurao video prijenos, a nedjeljni program možete pratiti na linku

Foto: Press