Joško Lokas i kviz Šifra: 500 tisuća kuna nagrada!
Piše: redakcija On 18 lis., 2016 At 04:08 PM | Categorized As Naslovnica, Vijesti | With 0 Comments

Kviz…

Jedanput tjedno u trajanju do šezdeset minuta gledatelji će provjeravati svoje znanje, a pred natjecateljima je zadatak da uz znanje ispitaju i svoju sigurnost u to je li upravo odabrani odgovor točan

Joško Lokas, Šifra– Nakon dužega vremena dobili smo priliku proizvesti domaći kviz znanja. Poput poznatih svjetskih kvizova i ova se zamisao razvijala dok nije dobila svoj konačni oblik. U tome smislu Hrvatska radiotelevizija kao javni medijski servis nastavlja svoju misiju predvodnika u proizvodnji kvalitetnih sadržaja, odnosno sadržaja koji čine razliku – kaže urednik kviza Igor Grković.
U četvrtak 20. listopada na Prvome programu Hrvatske televizije u 20.05 sati započinje emitiranje novoga domaćeg kviza Šifra. Jedanput tjedno u trajanju do šezdeset minuta uz taj će kviz gledatelji provjeravati svoje znanje, a pred natjecateljima je zadatak da u nekoliko faza igre uz znanje ispitaju i svoju sigurnost u to je li upravo odabrani odgovor točan. Riječ je o zabavnome kvizu s privlačnim audiovizualnim rješenjima, koji na savršen način spaja strategiju i rizik. Nedvojbeno je da će i gledatelji s natjecateljima proživljavati napete trenutke.
U ulozi voditelja kviza Šifra je Joško Lokas.
Joško Lokas, Šifra– Šifra je u cijelosti domaći projekt. Na njemu su vrijedno radili zaposlenici Hrvatske radiotelevizije, scenografi, rasvjetljivači, tehnička ekipa i urednik emisije Igor Grković. Usto su domaći dizajneri osmislili vizualni identitet, a domaći autori glazbe cjelokupni audiokoncept. Na kraju, i domaći autorski tim stoji iza te izvorne ideje – rekao je Joško Lokas.
Glavni je zadatak bio scenografiju i vizualni paket staviti u funkciju sadržaja. Budući da igra ima tri kruga, natjecatelji su zatvoreni u tri prstena. Prstenovi simboliziraju zatvorene krugove koje natjecatelji ‘otvaraju’ znanjem. S pronalaženjem točne šifre pojedinoga kruga ‘nestaje’ prsten po prsten. Na taj je način osmišljen središnji element scenografije unutar kojega se i odvija najveći dio igre.
Radi interaktivnoga predstavljanja natjecatelja i grafičke animacije prilagođene različitim fazama igre scenografiju okružuju LED ekrani. Dizajnom je svakoga pojedinog elemenata zaokružena jedinstvena vizualna cjelina kviza Šifra.
Joško Lokas, Šifra– Na postavljeno pitanje Koja je vaša šifra? odgovarat će kandidati koji uspiju doći na natjecateljsko mjesto s kojega mogu otići s osvojenim najvećim iznosom od 500 tisuća kuna – pojašnjava Joško Lokas.
– Da zaključimo, kviz Šifra gledateljima Hrvatske radiotelevizije pružit će uzbudljivu igru i izniman audiovizualni doživljaj! – zaključuje Joško Lokas.
Redatelj je Vladislav Knežević, majstor rasvjete Marko Foretić, umjetnički direktor Krasimir Gančev, interaktivna grafika djelo je Freda Terbovca, za scenografiju je zadužen Alen Čadež, za izbor natjecatelja Suzana Pardačer, autorica je priča o natjecateljima Maja Tokić, kostimografkinja Nataša Svekler, a producent Siniša Vrbanjac.
– Na kraju možemo samo pozvati gledatelje da od 20. listopada svakoga četvrtka budu s nama i uživaju u kvizu koji smo im pripremili – ističu Joško Lokas i Igor Grković.

Foto: Press – Dario Njavro za HRT

comment closed