fbpx

Vesna Kljajić: Plešem trbušni ples i uživam!

Otkriva za portal Scena.hr…

Trbušni ples je posebno dobar za ženski reproduktivni aparat. Sve mi koje vježbamo vidimo i pozitivne promjene na tijelu – grudi su nam se podigle, trbuh također, kaže Vesna

Vesna KljajićVesna Kljajić u mladosti je trenirala jahanje te ističe da obožava plivanje. No sad je otkrila trbušni ples.
– Netko od prijatelja mi je poslao snimku poznate trbušne plesačice Sadie. Žena je doista kraljica. Potražila sam na internetu kakve su mogućnosti vježbanja trbušnog plesa u Zagrebu i pronašla nekoliko škola plesa. Odlučila sam se za školu koju vodi Aida Priliplija i prošlog rujna sam krenula na trbušni ples – ispričala je Vesna za portal Scena.hr. Kaže da se ne osjeća zavodljivo dok pleše jer su to teške vježbe.
– Ali je super kad odem negdje gdje se pleše. Tijelo pleše samo. Svim ženama svih generacija preporučila bih trbušni ples jer je on i osmišljen da žensko tijelo održi gipkim. A posebno je dobar za ženski reproduktivni aparat jer vam postavi sve na mjesto. U arapskom svijetu žene plešu trbušni ples i u trudnoći – objasnila je novinarka. Otkad se bavi trbušnim plesom, dodaje, primijetila je i pozitivne promjene na svom tijelu.
– Sve mi koje vježbamo vidimo i promjene – grudi su nam se podigle, trbuh također. Trbušni ples zahtijeva samo dobru volju jer se vježba po dobnim skupinama. Meni su kukovi razgibaniji od ramena, nekim ženama je obrnuto, ali efekti se primijete već nakon tri, četiri treninga. Trbušni ples je za žene od pet pa do 95 godina – naglasila je. Vesna ističe da trbušni ples ima samo jedno pravilo, a to je da ne smije biti vulgaran.
– Nema nikakvog straha ni srama. Događa se da žene, koje nikad nigdje ne plešu, ispadnu vrhunske plesačice. Neki dan su me kolegice na televiziji kroz smijeh zamolile da im pokažem nekoliko pokreta. Međutim, kad su vidjele kako izgleda pravi trbušni ples ostale su bez teksta jer se obično misli da je ono vulgarno skakanje po narodnjačkim klubovima trbušni ples – kazala je Vesna za portal Scena.hr.

Foto: Vesna Kljajić priv. album