Vesna Kljajić: Mojih šest kućnih ljubimaca!

Obožava ih…

Vesna KljajićNovinarka Vesna Kljajić ima šest kućnih ljubimaca. Jednog papagaja Jozu koji ima tri godine. Zatim pse bernardinku Bziki, pekinezericu Mrvicu koja je ima devet godina i mješanku Reu koju je našla na cesti. A tu je i kineski kukmasti golokoži pas Aero, star dvije i pol godine i pudlicu Barbi koja ima godinu dana.
– Ime Bziki je dobila po selu u kojem smo je kupili. Toliko smo ga tražili i pitali gdje se nalazi, da sam ime Bziki izgovorila jedno 50 puta pa mi ni jedno drugo ime za psa nije palo napamet – priča Vesna. Novinarka nam je otkrila i omiljene igračke svojih ljubimaca.
– Barbi voli lopte, Bziki ima plastično pile, ali najviše se vole igrati jedni s drugima ili s ljudima. Jozo voli igračke za papige i vrlo brzo ih uništava – smije se novinarka. Njezini psi najviše vole jesti voće i povrće, a vole ‘žicati’ i hranu koja Vesna kuha.

– Jedu Royal canin hranu koja jeste nešto skuplja, ali je vrlo kvalitetna pa smo uštedjeli na veterinaru – istaknula je Vesna. A kako su se svi ljubimci našli kod Vesne?
– Ja sam odabrala bernardinku i Aera, a ostale sam ili našla na cesti ili su mi ih prijatelji i rodbina ostavili samo ‘na par dana’ i nikad više nisu došli po njih. Živimo u kući s dvorištem pa možemo imati i većeg psa, ali da živimo u stanu, izabrali bismo nekog prikladnog za stan – rekla je. Njezini mezimci s njom često. Otkrila nam je i neke anegdote.
– Anegdota ima jako puno jer su oni ličnosti. A osim toga, papagaj Jozo i govori. Aero ga želi ugristi pa susjedu kad idem na put upozorim da pripazi da ga ne ulovi. Kad se vratim Jozo glasom, koji je skinuo od susjede, ponavlja: “Aero, j..o te ćaća, ostavi ga!”. Kako oponaša zvukove iz okoline, jedne je prilike pred ocem mojih mladih susjeda otkrio što su sve govorili kad su se sklonili pod naš prozor i kriomice pušili. A što se pasa tiče, oni podvaljuju jedni drugima, a kad nam dođu gosti, udruženim snagama pokušavaju ukrasti hranu sa stola pa se jedni maze oko gostiju i odvraćaju im pozornost, a Aero se penje na stol i krade im meso. Uvijek nastupaju zajedno, a kad se bernardinka Bzki i pekinezerica posvađaju, ona je uhvati za rep i tako je nosi nekoliko krugova po dvorištu. Susjedi se valjaju od smijeha i mole je da ju pusti, a pekinezerica visi s glavom nadolje i čim je oslobodimo, nastavi svađu… – ispričala je Vesna koja sa svojim ljubimcima provodi puno vremena.
– Sa svojim psima provodim dosta vremena jer mi je posao takav da radim po noći. Oni imaju svoj ritam, a susjedi mi kažu da po njima točno znaju kad ću doći kući jer čak i kad sam na putu, oni pola sata prije, no što ću doći sjednu ispred ograde i čekaju – objasnila je Vesna.

Foto: Privatni album