fbpx

Porin u Poreču, Opatiji, Zagrebu, Osijeku ili Splitu?

Uskoro će se doznati…

Organizaciju Porina žele svi, a u borbi za 23. glazbenu nagradu je pet gradova

Jacques Houdek, PorinBliži se 23. dodjela nagrade Porin, a djelatnici glazbene industrije već su krenuli s prijavama.
Ovogodišnji Porin održan je u splitskoj Areni Spaladium, a grad Split pokazao se kao sjajan domaćin i partner u organizaciji glazbenog i televizijskog spektakla. Splitski Porin bio je poseban po mnogo čemu. U  dvorani je u glazbenom spektaklu uživalo gotovo 5500 gledatelja.
Izvjesno je da će dodjela glazbene nagrade definitivno oživiti proljetnu turističku sezonu, a svakodnevna događanja unaprijediti društveni život gradu domaćinu. No koji će to grad biti još se ne zna. U igri su Poreč, Opatija, Zagreb, Osijek i  Split.
Jacques Houdek, PorinSvaki od njih ima svoje adute. Poreč je primjerice grad s velikom tradicijom organizacije sportskih događanja. Tu su fenomenalna dvorana Žatika i resursi turističkog diva Plave lagune. Glazbena tradicija Opatije je najdulja, a pored atraktivnog smještaja imaju i novu dvoranu. Zagreb je, naravno, glavni grad i njegovo je pozicioniranje jasno, dok Osijek kao kandidat za europsku prijestolnicu kulture vapi za događanjima i oživljavanju dvorane u Gradskom vrtu. Kandidatura Splita, kojeg su mediji u međuvremenu nepravedno otpisali, ponovo se vratila na velika vrata. To je prvenstveno zasluga gradskih otaca jer su svjesni značenja Porina za otvaranje predsezone koja je ove godine bila najuspješnija u povijesti. U svakom slučaju rezultat će se znati uskoro.

Foto: Scena.hr