fbpx

Porin: Davor Gobac: Dobar je osjećaj, svi nas ljube!

Split…

Fotogalerija

Vatra je za pjesmu ‘Tango’ osvojila najviše nagrada, a Psihomodo pop ima najbolji album godine

PorinDavor Gobac– Dobar je osjećaj večeras. Svi nas grle i ljube. I žene i muškarci – rekao je dobro raspoloženi  Davor Gobac za portal Scena.hr. Sinoć je u Spaladium Areni u Splitu bila finalna dodjela glazbene nagrade Porin. Frontmen benda Psihomodo popa Davor Gobac i dečki osvojili su tri Porina i to za album ‘Ćiribu, ćiriba’ u kategorijama album godine i rock Ivan Dečakalbum godine te u kategoriji ‘Najbolji video broj’ gdje je Porin osvojio spot ‘Bejbi’ Psihomodo popa. Najviše nagrada dobio je bend Vatra za hit Tango i to za najbolju izvedbu grupe s vokalom, produkciju, snimku te onu najvažniju, za pjesmu godine. Po dva Porina dobili su Massimo i Urban&4. Urbanov album ‘Mamut’ pobijedio je u kategorijama ‘Najbolji album alternativne glazbe’ te ‘Najbolje likovno oblikovanje’. Prvi Porin u karijeri dobila je Sara Renar u kategoriji ‘Najbolja ženska vokalna izvedba’, a statuu je osvojila za izvedbu skladbe Porin 2015‘Jesen’.
U protekloj godini najbolju vokalnu suradnju imali su Gretta feat. Geby za pjesmu ‘Malena’, a najbolji pop album imao je bend Detour. Od pet nominacija Detour je osvojio Porina samo za pop album ‘A što ak’ ja’. Iako su se lani istaknuli mnogi mladi glazbenici, najboljim novim izvođačem proglašen je bend Bang Bang. U kategoriji gdje se birao najbolji album klapske i tamburaške glazbe Aleksandar Kostadinov, Josipa LisacPorin je dobila klapa Kampaneli Donja Kaštela, dok su za najbolju jazz izvedbu nagradu osvojila dva izvođača i to Borna Šercar’s Jazziana Croatica feat. Ernie Watts & Hrvoje Rupčić za ‘New red dwarf’  te Davor Križić Experiment za ‘Echoes of a dream’.
Uz ove nagrade dodijeljene su i one za životno djelo. Za izniman doprinos hrvatskoj glazbi Porin su dobili Nikša Gligo i Frano Parać. Posebnu statuu za antologijsko ostvarenje hrvatske glazbe osvojili su Josipa Lisac, Karlo Metikoš i Ivica Krajač za ‘Dnevnik jedne ljubavi’. Voditelji svečane dodjele bili su Nikša Kušelj, Ida Prester, Mario Petreković te Ana Gruica.

Foto: Scena.hr
Fotogalerija: [nggallery id=530]