fbpx

Svjetska multimedijska izložba: Nikola Tesla – Mind from the Future

Zagreb…

U povodu otvorenja svjetske izložbe Nikola Tesla – Mind from the Future prigodan program posvećen tomu znanstvenom geniju

Nikola TeslaU Meštrovićevu paviljonu na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu otvara se svjetska multimedijska izložba Nikola Tesla – Mind from the Future, a Hrvatska radiotelevizija u subotu 25. studenoga 2017. godine prikazat će igrani film Tajna Nikole Tesle. Film je na rasporedu na Drugome programu Hrvatske televizije s početkom u 17.00 sati. Biografska je to drama u režiji Krste Papića. Mladi, daroviti i osebujni izumitelj Nikola Tesla dolazi u Ameriku i Nikola Teslazapošljava se u tvrtki slavnoga Thomasa Alve Edisona. Za neovisne projekte s vremenom pridobiva financijera Georgea Westinghousea. Zanimanje za Tesline ideje pokazuje i bogataš John Pierpont Morgan, ali Edison neće prezati ni od čega da zaustavi nepoželjnoga suparnika. Uloge u filmu tumače Petar Božović, Martin Strother, Orson Welles, Dennis Patrick, Oja Kodar i drugi. Scenarij potpisuju Ivo Brešan, Ivan Kušan i Krsto Papić.
Nikola TeslaU nedjelju 26. studenoga na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) gledatelje očekuje i četvrti nastavak izvrsne dokumentarne serije Hrvatski velikani posvećen Nikoli Tesli. Nikola Tesla bio je jedan od najvećih umova čovječanstva, a njegov je genij pratio osebujan i zanimljiv karakter. Prateći njegov život u Hrvatskoj, drugim europskim državama i Sjedinjenim Američkim Državama, ekipa serije uspjela je otkriti jednu tajnu – posljednji Teslin izum. Redatelj je, scenarist i voditelj Robert Knjaz, urednik Ivica Dlesk, a serija je nastala u produkciji tvrtke Sirovina i sinovi d.o.o. za Hrvatsku radioteleviziju.
Navedeni će programski sadržaji biti dostupni i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Foto: Press