fbpx

Olja Vori: Sve o kuhanju naučila sam od majke

Spretna u kuhinji…

A zbog Igora naučila sam pripremati i krpice sa zeljem te puricu s mlincima i to po receptima njegove bake, kazala je lijepa supruga poznatog rukometaša

Olja VoriOlja Vori voli kuhati, a priprema ukusnih jela za obitelj čini je sretnom.
– Sretna sam kad vidim zadovoljna lica i pune trbuščiće moje djece koja su zdrava i lijepo rastu. Ukućani me inspiriraju za nove ideje i jela, ali svaki dan obavezno imamo neku vrstu juhe.  Sve o kuhanju naučila sam od moje mame. Kao mala uvijek sam s njom pravila kolače i domaće njoke. Tako da ja danas isto radim sa svojom djecom. Kad je ružno vrijeme često se zaigramo pečenjem raznih kolača – ispričala je lijepa supruga rukometaša Igora Vorija. Olja je s obitelji živjela u Italiji, Španjolskoj, Njemačkoj i sada u Francuskoj, pa se u njezinim jelima mogu osjetiti okusi karakteristični za te zemlje.

KolačiVoli pripremati laganiju prehranu
– Djeca idu u internacionalnu školu i divno je kad na raznim okupljanjima, rođendanima imate priliku probati hranu iz cijelog svijeta i još znati da ste donijeli nešto domaće iz svoje zemlje što ste sami napravili – ističe Olja. Njezin suprug je profesionalni sportaš, pa to zahtijeva i poseban režim prehrane.
– Ja sam uvijek težila takvoj prehrani, a Igor je s vremenom prihvatio i naviknuo se na laganije i zdravije namirnice. Sretna sam da moja djeca vole jesti voće i povrće i da već sada znaju što je zdravo, bez forsiranja i pretjerivanja. Volim eksperimentirati i uvijek probati nešto novo. Nedavno sam pripremila kinesku tjesteninu, a uz Igora sam se navikla jesti sushi jer ga on obožava. No u duši sam prava Dalmatinka i da se mene pita, blitva i riba na gradele uvijek može – ispričala je. Olji je ljubav prema brazilskim tradicionalnim jelima prenio njezin otac koji se rodio u Sao Paulu.

Olja VoriKrpice sa zeljem po receptu Igorove bake
– A zbog Igora naučila sam  pripremati i krpice sa zeljem, puricu s mlincima te mađaricu i orahnjaču i to po receptima njegove bake – rekla je Olja. Prisjetila se i jedne anegdote iz kuhinje.
– Kad sam bila trudna s Petrom, natjerala sam Igora da mi tuče tijesto u dva sata ujutro nakon noćnog izlaska. Inače njega ne zanima kuhanje, ali je počeo pomalo učiti i ove godine je usavršio pečenje palačinka. Djeca i ja smo oduševljeni – kazala je lijepa Olja za portal Scena.hr.

Foto: Olja Vori priv. album
Fotogalerija: [nggallery id=625]