Tjestenina s piletinom i povrćem
Sastojci:
1/5 kg piletine (file)
1 paprika
1 tikvica
1 glavica crvenog luka
2 češnja češnjaka
1 veća mrkva
Vegeta
2 dcl vrhnja za kuhanje
Šarena tjestenina
Priprema:
Na vruće ulje dodati svo usitnjeno i oprano povrće (luk, paprika, tikvica, mrkva, češnjak) i prodinstati (podlijevati vodom) desetak minuta i na to dodati piletinu (file) narezanu na kockice. Sve zajedno dinstati još 25 minuta ali paziti da uvijek povrće i piletina budu prekriveni vodom. Pred kraj začiniti po želji i dodati vrhnje za kuhanje. Sve se zajedno još kuha pet minuta. Skuhati šarenu tjesteninu i preliti umak (piletinu s povrćem) preko tijesta. Tko voli može posuti parmezanom.
Dobar tek!
Priprema i Foto: Snježana Županović