Ekskluzivno: Život u Parizu obitelji Vori
Piše: Gordana Malašić Lazić On 17 svi., 2015 At 06:30 PM | Categorized As LifeStyle, Moda, Naslovnica, Vijesti | With 0 Comments

Olja Vori…

Supruga rukometnog reprezentativca i majka u razgovoru za portal Scena.hr

Olja Vori i Igor Vori– Majčinstvo je neka nova dimenzija života. Djeci sam podredila sve i sretna sam jer imam privilegiju biti s njima dok su mali. No nije lagan posao biti majka i brinuti se u kućanstvu jer živimo u stranoj državi i nemamo mogućnost bake servisa, nego se moramo oslanjati samo na sebe. Tu je i Igorov posao zbog kojeg je često odsutan te imam puno obaveza – govori Olja Vori ekskluzivno za portal Scena.hr. Olja i Igor trenutno žive u Parizu gdje Igor igra za PSG. Par je u vezi punih 15 godina, a u braku su osam godina. Imaju dvoje djece – sina Petra (5) i kćer Niku (2). Olja je Igoru najveća podrška u životu. Imaju skladan brak. Iako nije uvijek lako prilagoditi se na život u stranoj zemlji, Olja uvijek brzo ‘pohvata konce’.

Olja Vori, Igor Vori– U ovih 15 godina uistinu smo puno putovali te nekoliko puta mijenjali adresu. To je pravo životno iskustvo koje nas je obogatilo, ali i veliki je to izazov za svakog roditelja. No volim putovati, volim jezike i svaka država je priča za sebe. To je zaista izazov. S vremenom se sve brže i lakše prilagođavamo na život u stranim zemljama. Naravno prva barijera je uvijek jezik. Za Španjolsku smo učili jezik, a u Njemačku smo otišli iznenada s malom bebom. Igor se privikao na život u Njemačkoj, njemu je u klubu bilo odlično, ali ja ne potpuno jer se njihov mentalitet jako razlikuje od našeg. Dok smo se za Pariz pripremali. Učila sam francuski jezik, šest mjeseci smo tražili stan, komunicirali s ljudima. A sin je išao u američki vrtić, tako da sad već priča i piše francuski i engleski. No važno je da dijete ne osjeti naš strah jer ako osjeti da smo mi nesigurni i dijete će biti nesigurno. Ali za dijete je dobro da odrasta i da se školuje u sredinama u kojima se poštuje različitost i gdje se uči toleranciji. To je nešto što će ga oplemeniti za cijeli život – ispričala je supruga rukometnog reprezentativca. Kaže da je Pariz grad koji živi 24 sata.

Olja Vori– Zaista je lijepi grad. Sviđa mi se i to što svakog godišnjeg doba Pariz izgleda drugačije. No to je i veliki grad te sam uvijek na velikom oprezu jer se tamo svaki dan događaju otmice djece. Ne treba čovjek robovati tom strahu, ali treba biti na velikom oprezu. Nažalost, o tome se premalo priča, a otmica djece postao je veliki problem i to ne samo u gradovima poput Pariza, nego sve više se događa i u Hrvatskoj. O tom problemu bi se trebalo puno više pričati i upozoravati  – naglasila je. Olja kaže da je ljubav prema putovanjima naslijedila od oca koji je bio pomorac. Obitelj Vori u Hrvatsku će se vratiti kad Igor prestane igrati.

Olja Vori– Tada planiram opet raditi. Voljela bih opet biti u svojoj profesiji – rekla je. Olja je završila fakultet Visoke zdravstvene škole te menadžment u sestrinstvu.

Foto: Olja Vori priv. album

comment closed