fbpx

Premijerno: Legitimacije redateljice Morane Dolenc

Legitimacije

Premijera predstave Legitimacije će se održati 11. prosinca 2021. godine s početkom u 19.30 sati u Filodrammatici.

legitimacije

O predstavi Legitimacije

Počelo je sa sjećanjem. Jednim, pa onda nekoliko njih. Djetinjstvo, tinejdžerstvo, studentski dani, pa onda početak nekakve zrelosti. Sjećanja o kojima smo pričali bila su baš svakakva!

legitimacije

Neka su nas mučila, neke bismo rado bacili kroz prozor, neka su bila u redu. Svaka priča otvarala je niz sljedećih sjećanja. A mi smo pričali. I pričali. I… tako su počele Legitimacije.

Počeli smo slagati izvedbeni foto album pun narativnih krakova naših priča i susreta, te stvorili predstavu o licu i naličju svakog životnog čina, koincidencije i djelovanja u kojoj se mute granice između sretnog i nesretnog. Život je pletenica čiji narativni krakovi stalno mijenjaju kurs i neočekivano skreću u neku nedogled ili nepoznato.

Kroz jednu večer ljubavi i prijateljstva naši protagonisti Norma, Viki, Leni i David mazit će vas i nasmijavati, brinuti se za to da ste sigurni i zaštićeni, da možda plačete i ako to poželite, na kraju ove predstave, doma dođete malo promijenjeni.

Legitimacije su zamišljene kao izvedbeno putovanje koje se bavi osobnim pričama izvođača, njihovim oprostorenjem, taktilnošću i srži glumačkog senzibiliteta. Ideja za predstavu nastala je na mjestu susreta između kazališta, lutkarstva, kazališta predmeta, psihoanalize i psihologije sjećanja, a glavni joj je cilj saznati kako od jednog predmeta, susreta ili događaja nastaju priča, sjećanje, emocija, temperament i pogled na svijet.

Program su financirali Ministarstvo kulture i medija RH, Gradski ured za kulturu Grada Zagreba, Odjel za kulturu Grada Rijeke. Projekt se realizira kao dio programa Pogonator Pogona – zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade.

Legitimacije

Autorski projekt izvođača i autorskog tima
Izvođači: Lidija Kraljić, Valentina Lončarić, Nina Sabo, Deni Sanković
Redateljica: Morana Dolenc
Dramaturginja i sakupljačica priča: Anja Pletikosa
Glazba: Mark Mrakovčić
Foto: Marko Delić
Video: Veno Mušinović
Glas: Leo Dremptić i Ivan Raffaelli
Organizator: UO LOFT i UO Clou.

Foto: Press – UO LOFT i UO Clou, Marko Delić