fbpx

Besplatan ulaz: Dječje amatersko stvaralaštvo na Skaz-u!

Knap…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Besplatan ulaz, Skaz41. Susret kazališnih amatera Zagreba – SKAZ prvi put otvara svoja kazališna vrata s dva dana predstava namijenjena najmlađim posjetiteljima i izvođačima. U Centru KNAP za vikend 18. i 19. ožujka 2017. godine, roditelji i djeca moći će uz besplatan ulaz pogledati čak deset dječjih predstava.
Mali SKAZ namijenjen je djeci od 5 do 15 godina, a prikazat će autorske predstave amaterskih kazališnih skupina i dramskih grupa čiji su izvođači – djeca i polaznici dramskih skupina iz Zagreba.
Dječje kazališno stvaralaštvo novi je dio programa tradicionalnog Susreta kazališnih amatera Zagreba -SKAZ koji će se održati u periodu od 18. ožujka do 2. travnja 2017. godine u Centru kulture na Peščenici.
Dok ‘veliki’ na pozornicama raspravljaju o ‘velikim problemima’, ova dva dana dječjeg kazališnog stvaralaštva prikazat će kakav svijet vide djeca i mladi, u kakvom svijetu žele živjeti te nas uvesti u svoj svijet bez granica i jedinstvenih odgovora koja bismo češće trebali čuti.
Raspored predstava 41. SUSRETA KAZALIŠNIH AMATERA ZAGREBA na linku.
SKAZ (Susreti kazališnih amatera Zagreba) je godišnji susret sveukupnog zagrebačkog kazališnog amaterizma koji već 41 godinu predstavlja najtočniji i najcjelovitiji pregled godišnje produkcije zagrebačkih kazališnih amatera. Najkvalitetnija kazališna ostvarenja selektiraju se za Festival zagrebačkih kazališnih amatera (FZKA). Prosudbeno povjerenstvo 41. SKAZ-a čine:, Vinko Kraljević, glumac, Andrija Tunjić, glumac i kazališni kritičar te Ivana Peroš, kazališna redateljica. Ove godine na SKAZ-u će sudjelovati preko 500 sudionika i 47 dramskih grupa.
Stručno povjerenstvo odabire predstave koje će nastupiti na Festivalu zagrebačkih kazališnih amatera gdje se najboljima dodjeljuju 4 festivalske nagrade:
Nagrada “Daska koja život znači” za najbolju predstavu u cjelini,
Nagrada “Daska koja život znači” za najbolju mušku ulogu,
Nagrada “Daska koja život znači” za najbolju žensku ulogu,
Nagrada “Daska koja život znači” za najbolji suvremeni dramski tekst ili predložak za igru. Nagrada za najbolji tekst dodjeljuje se isključivo dosad neizvođenim i neobjavljenim tekstovima suvremenih hrvatskih autora. Predstave izabrane za FZKA prihvaćaju se kao isključiva predselekcija za državni festival (55. Festival hrvatskih kazališnih amatera) koji se svakog svibnja održava u organizaciji Hrvatskog sabora kulture.
Od 2009. g. voditelj Zagrebačke scene kazališnih amatera je kazališni redatelj Boris Kovačević.
Ulaz na sve izvedbe je besplatan uz ulaznicu koju možete preuzeti na blagajni kazališta najranije dva sata prije početka predstave. Za Susret kazališnih amatera Zagreba i osvježenje malih glumaca pobrinula se Cedevita.
Program je realiziran uz potporu Gradskog ured za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba

Foto: Press