fbpx

Ivan Dečak: U pozitivnom sam šoku!

Music Pub…

Mentor The Voicea Ivan Dečak primio nagradu za najbolji bend

Ivan Dečak– U pozitivnom sam šoku. Zahvaljujem i nadam se da ćemo opravdati ovu nagradu – rekao je Ivan Dečak.
Grupa Vatra, čiji je frontmen Ivan Dečak jedan od mentora u showu ‘The Voice – Najljepši glas Hrvatske‘, dobila je nagradu Music Pub za najbolji bend u 2014. godini.
Ivan Dečak bio je gost na Drugom programu Hrvatskoga radija u emisiji Music Pub Zlatka Turkalja, koji ga je iznenadio proglasivši njegov bend najboljim u protekloj godini.
Ivan Dečak je dodao kako mu je drago što su Vatru zamijetili isključivo zahvaljujući njezinim pjesmama i nastupima te, naravno, publici. Music Pub najstarija je domaća glazbena nagrada i u kontinuitetu se dodjeljuje od 1992.
Prošla godina bila je važna za Ivana Dečaka. Veliki Vatrin hit ‘Tango’ lani je čak 26 tjedana bio na prvome mjestu ljestvice HR top 40, službene nacionalne liste radijskog emitiranja domaćih singlova. Bend je proslavio 15 godina postojanja velikim koncertom u Tvornici kulture, a Ivan je dobio poziv da bude mentor u HRT-ovu showu ‘The Voice – Najljepši glas Hrvatske’. Naravno, u emisiji Music Pub bilo je riječi i o samom showu.
Najljepši glas Hrvatske– To je prvi ozbiljan glazbeni show u Hrvatskoj koji promiče glas i glazbu. To je ono čime se ja bavim, što je moj poziv, moja ljubav i moj posao. Ako znanje koje sam stekao u svom bendu uspijem prenijeti na nekog od svojih kandidata – moja misija u showu bit će ispunjena – rekao je Ivan.
Ivan se osvrnuo i na dosadašnji tijek natjecanja u kojem su mentori – Jacques Houdek, Indira Levak, Tony Cetinski i Ivan Dečak – na audicijama čuli gotovo stotinu kandidata.
– Kandidati su redom bili fantastični, mnogi čak i bolji od nas mentora“, rekao je Ivan. Istaknuo je da je bilo situacija kada je požalio što se nije odlučio za nekog kandidata. „Nisam htio imati samo virtuozne glasove. Čak sam uzeo neke ljude koji su na audiciji falšali, ali su meni bili fora. Na audicijama je bilo i pjevača-imitatora koji su doista  pjevali fenomenalno, ali im se često nismo okrenuli jer smo imali osjećaj kao da je na pozornicu sletio pjevač kojeg imitiraju – zaključio je Ivan Dečak.
Prva od 15 emisija showa ‘The Voice – Najljepši glas Hrvatske’ emitirat će se u subotu, 17. siječnja, na Prvom programu HTV-a s početkom u 20,00 sati. Sve događaje vezane za show možete pratiti putem službene web-stranice, na Facebooku, Twitteru, Instagramu i YouTubeu. Budući da je ovo prvi projekt za koji se HRT koristi svim svojim platformama, vijesti vezane za show također možete pratiti ponedjeljkom, srijedom i petkom od 09,30 na Drugom programu Hrvatskoga radija.
‘The Voice – Najljepši glas Hrvatske’ natjecateljski je glazbeni show nastao prema originalnom televizijskom formatu ‘The Voice of…’,  u vlasništvu Talpa Internationala B.V. iz Nizozemske. Ovim multimedijskim projektom HRT sjedinjuje televiziju, radio, internet i društvene mreže, uspostavlja interaktivnu komunikaciju te želi potvrditi da profesionalnim pristupom može stati uz bok najboljim javnim televizijama koje su proizvodile i emitirale show.

Foto: Petra Oreč/Press