Bruno Kovačević: Svjetska premijera filma ‘Gnothi Seauton’!
Piše: redakcija On 28 sij., 2016 At 11:21 AM | Categorized As Naslovnica, Televizija, Vijesti, Zanimljivosti | With 0 Comments

Los Angeles…

Gnothi Seauton – Upoznati samoga sebe

Jako mi je drago što su Ivica i Janica potvrdili dolazak na premijeru, kaže Bruno

Gnothi Seauton

Bruno Kovačević– Nakon dvadeset tri godine snimanja i bavljenja ovim filmom, mnogo mi znači što će dokumentarac ugledati svjetlo dana i izvan Hrvatske, pogotovo što premijera nije na mjestu izvan zanimanja svjetskih producenata, nego u Hollywoodu – rekao je Bruno Kovačević.
Na premijeri se filma očekuje desetak svjetskih producenata. Na američku premijeru filma Gnothy Seauthon očekuje se dolazak Ivice i Janice Kostelić te brojnih poznatih osoba iz hrvatskoga, ali i američkoga sportskog i društvenog života.
– Jako mi je drago što su Ivica i Janica potvrdili dolazak na premijeru tako da se manje radujem crvenomu tepihu, a više njima i ljudima koji bi Gnothi Seauton trebali odvesti na svjetske televizije i festivale – kaže Bruno Kovačević.
Obitelj KostelićDokumentarni film ‘Gnothi Seauton’ autora Brune Kovačevića, rukovoditelja Produkcijskoga odjela Sport na Hrvatskoj radioteleviziji, doživjet će svjetsku premijeru početkom veljače u Los Angelesu. Film govori o trnovitome putu i sportskim trijumfima najuspješnije hrvatske sportske obitelji Kostelić. Nakon što je film bio u kandidaturi za nagradu Oscar u konkurenciji najboljega dokumentarnog filma, film će se predstaviti američkoj publici 5., 6., i 7. veljače 2016. godine u jednome od najpoznatijih kina na Beverly Hillsu.
Ivica i JanicaPodsjetimo, film je zagrebačku premijeru imao prošle godine u travnju. Prvi su kadrovi snimljeni kad je Janica imala samo osam godina, a posljednji nakon Zimskih olimpijskih igara 2014. u Sočiju na kojima je Ivica četvrti put osvojio olimpijsko srebro. Bruno ne krije ponos zbog filma i kaže kako je velika stvar zaustaviti vrijeme u jednome trenutku, pogotovo kad je riječ o uspjehu hrvatskoga sporta.
– Ni jedna obitelj nije osvojila deset olimpijskih medalja, nikada od 1896. od početka Olimpijskih igara (zimskih i ljetnih), nikada brat i sestra nisu osvojili toliko olimpijskih medalja – dodao je Bruno Kovačević. Za ime je filma autor izabrao izreku Gnothi Seauton koja je upisana na zidu Apolonova hrama u Delfima te u prijevodu znači ‘upoznati samoga sebe’. Koproducent je filma Hrvatska radiotelevizija, a producent Real grupa.

Foto: Press

comment closed