fbpx

NK Lokomotiva za udrugu Debra!

Zagreb…

Humanitarna akcija

NK LokomotivaNK Lokomotiva i ove godine podržava udrugu ‘Debra‘ – društvo oboljelih od teške i rijetke bolesti bulozne epidermolize. Bebe se rađaju s bolešću, a većina su 80-100 postotni invalidi već nakon nekoliko godina života, koža im je krhka i ranjiva poput leptirovog krila. Zato oboljeli od te teške i rijetke bolesti često imaju nadimak ‘Djeca leptiri‘. I običan dodir može značiti novo oštećenje. Svakodnevnica znači nove rane, nova NK Lokomotivaprevijanja, bol, kirurške zahvate, i oboljeli imaju stalnu ovisnost i traže pomoć, njegu i pratnju drugih.
Udruga ‘Debra‘ pomaže prikupljanje financijskih sredstava za konstantnu nabavku i slanje zavojnog materijala oboljelima, te odgovara na sve ostale individualne potrebe članova i pomaže kod ugovaranja pregleda i potrebnih zahvata.
Stožer i nogometaši NK Lokomotiva rado su se uključili u akciju te nose ‘Debrine’ majice u znak podrške svim potrebitima i pozivaju sve fanove nogometa da im se pridruže na prvenstvenoj utakmici MAXtv Prve lige gdje dočekuju HNK Hajduk na stadionu u Kranjčevićevoj u subotu 21. veljače 2015. godine u 15,00 sati.

Foto: Press