Damir Zurub novi svjetski prvak u podvodnoj fotografiji!
By redakcija On 28 svi., 2015 At 12:27 PM | Categorized As Naslovnica, Sport, Sportske minute, Vijesti | With 0 Comments

Nizozemska…

Damir ZurubDamir Zurub– Za ovo natjecanje se bilo veoma teško pripremati jer su uvjeti na ronilačkim lokacijama na kojima se održavalo Svjetsko prvenstvo bili u nekim trenutcima izrazito teški. Za mene je ovo ostvarenje svih mojih snova – rekao je ponosno novi svjetski prvak Damir Zurub.
Završeno je 15. CMAS Svjetsko prvenstvo u podvodnoj fotografiji koje se ovaj put održavalo u Nizozemskoj od 21. do 25. svibnja. Gotovo stotinu međunarodnih podvodnih fotografa zaronilo je u vodama Oosterschelde i Grevelingenmeer kako bi napravili savršenu sliku u pet različitih kategorija. Kategorije na 15. CMAS Svjetskom prvenstvu u podvodnoj fotografiji bile su: riba, makro, makro s temom jastog, ambijent i ambijent s modelom. Reprezentaciju Hrvatske činili su dva para: Damir Zurub i Elizabeta Žalac kao asistent, te Dalibor Andres i Borna Andres kao asistent.
Damir ZurubHrvatski predstavnik Damir Zurub i kapetan reprezentacije Hrvatske osvojio je prvo mjesto u kategoriji makro, zatim drugo u kategoriji makro s temom te treće u kategoriji ambijent s modelom. Takav uspjeh donio mu je ukupnu pobjedu te naslov svjetskog prvaka u podvodnoj fotografiji. Damir Zurub primio je nagradu na plaži Renesse iz ruku Juergena Warneckea, predsjednika CMAS vizualne komisije. Osim osvojene nagrade svjetskog prvaka u podvodnoj fotografiji Damir je osvojio i putovanje na Maldive.
Srebrna medalja pripala je francuzu Stephaneu Regnieru. José Antonio Garcia Garcia iz Španjolske završio je na trećem mjestu, a četvrto mjesto pripalo je nizozemcu Marcu Heesbeenu.

Foto: Press

comment closed