fbpx

Fani Stipković: Zaustavite ubijanje činčila

Iz kaveza do sabora…

Ubijanje nedužnih činčila, koje su mučene ne bi li se proizvela neka bunda, neće spasiti nečiji život, već isključivo služi promoviranju luksuza pod cijenu ubijanja života, kaže lijepa novinarka

Fani Stipković

Fani Stipković na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića podržala je Činči  i njezinu borbu da se zaustavi ubijanje činčila zbog krzna.
Fani Stipković– Duboko sam razočarana potezom ministra Jakovine, koji je ovim dokazao da ga u njegovim nakanama ne potiču etičnost i napredak našeg društva, nego isključivo financijski profit pojedinaca, čime želi ‘pospremiti’ Hrvatsku u društvo zaostalih zemalja koje ne teže napretku. Ubijanje nedužnih činčila, koje su na najgori mogući način mučene ne bi li se proizvela neka bunda, neće spasiti nečiji život ili promijeniti društvo nabolje, već isključivo služi Fani Stipkovićpromoviranju luksuza na najgori mogući način, pod cijenu ubijanja života. Apeliram još jednom da se zaštite nedužne životinje i da se Hrvatska osvijesti u tom smislu i donese mjere koje će pokazati da smo civilizirano društvo kojemu je cilj poboljšanje i promoviranje pravih vrijednosti – izjavila je Fani. Lijepa novinarka je 2007. godine u kampanji ‘Lijepa bez krzna’ pozirala razodjevena sa svojom ljubimicom Sauri. To je bilo u sklopu kampanje Prijatelja životinja ČinčiZa Hrvatsku bez krzna‘. Činči je lansirala promidžbeni video pod nazivom ‘Vaš glas za činčile spas’.
Hrvatskoj javnosti Činči je već poznata kao zagovarateljica prava svih životinja i žestoki borac za slobodu činčila te se kandidirala za mjesto saborske zastupnice na nadolazećim izborima, sa sloganom ‘Iz kaveza do sabora’ kako bi se založila za prestanak nasilja nad činčilama. Činči je već dobila brojne simpatije građana i poznatih osoba kao što su Sanja Doležal, Dubravko Šimenc, Nika Fleiss, Bojan Jambrošić, Krešimir Dolenčić, Robert Bošković i Ivan Dečak.

Foto: Press