fbpx

Završile Medvedgradske glazbene večeri!

Zagreb…

Medvedgradske glazbene veceriNakon tri prekrasne večeri provedene u arhaičnom ambijentu Medvedgrada, možemo zaključiti da su pažljivo odabrani glazbenici u kombinaciji s predivnim medvedgradskim ozračjem dokaz da je Zagreb ljeti izuzetno živ, a odaziv publike željne ovakvih događanja više nego sjajan čak kada se radi o koncertima na ovako zahtjevnoj lokaciji. Tako su na najzahtjevniju koncertnu lokaciju s pogledom na Zagreb noću, nastupili Queen of Sabe, Meritas i Jelena Radan, Nina Romić, Zoran Predin i Damir Kukuruzović Django Group, Sara Renar i Tamara Obrovac Transhistria Quartet koji su dali svoj osobni pečat Medvedgradskim glazbenim večerima 2014.
Prvu večer obilježio je nastup grupe Meritas i njihove posebne gošće Jelene Radan. Večer je počela dodatnim programom Akustika na kuli, u suradnji s akustičnim serijalom Muzika.hr – Akustika, koji nam je predstavio hrvatsku kantautoricu Queen of Sabe. Unatoč vjetru koji je nemilosrdno puhao, glazbenice su ga prigrlile kao da je sastavni dio scenarija i sve je već prvu večer dalo naslutiti da koncerti na Medvedgradu imaju neku posebnu energiju. Sljedeći dan, u petak 18. srpnja, na medvedgradsku pozornicu uspeli su se Zoran Predin i Damir Kukuruzović Django Group. Osebujni dvosatni glazbeni repertoar u maestralnim izvedbama ostavljao je bez daha sveprisutno mnoštvo koje ih je vraćalo na bis nekoliko puta. Brojne posjetioce Medvedgrada, taj je dan na vrhu kule očarala i kantautorica Nina Romić.
Medvedgradske glazbene večeriTakozvani šlag na kraju, bila je Tamara Obrovac Transhistria Quartet, koja je, u subotu, svojoj publici podarila energičan nastup, pokazujući da, uz izvrstan glas, ima i kondiciju na kojoj bi joj mnoge mlađe kolegice mogle pozavidjeti. Otpjevala je nekoliko pjesama sa posljednjeg albuma “Ulika revival”, ali i starije stvari poput ‘Daleko je’ koje je publika jedva dočekala zapjevati. Prije početka koncerta, s medvedgradske kule, čula se Sara Renar, čiji je nastup uz korištenje loopova i voice procesora bez ikakve sumnje bio savršena uvertira u još jednu zanimljivu večer.
Prošle su godine Medvedgradske glazbene večeri trajale dva dana, a ove godine tri te je dodan program Akustike na kuli. Mnogi su ovaj program nazvali festivalom, iako organizatorima to nije bio cilj.

Foto: Vedran Metelko