fbpx

HZJZ u 14 sati: U 24 sata umrle 3 osobe, 1182 ukupno zaraženih koronavirusom

Hrvatska…

HZJZ u 14.00 sati: U Hrvatskoj 1182 zaraženih koronavirusom

koronavirusomNacionalni stožer Civilne zaštite obratio se medijima i javnosti u 14.00 sati s najnovijim informacijama o koronavirusu Covid-19 u Hrvatskoj.
– Imamo ukupno 1182 pozitivnih osoba zaraženih koronavirusom Covid-19 u Hrvatskoj. Do sada je obavljeno ukupno 10847 testiranja, 1014 u posljednja 24 sata. Preminulo u 24 sata je 3 osobe. U Osijeku je preminuo 82-godišnji pacijent, pacijent u Zadru imao je 88 godina. Pacijent iz Osijeka bio je onkološki pacijent, dok je pacijent iz Zadra bio kronični bolesnik. Pacijent iza Dubrovnika imao je 85 godina i bio je na intenzivnoj njezi. 39 osoba je trenutačno na respiratoru – rekao je Vili Beroš.

covid

Od srijede je aktivan i sustav e-propusnica. Od 6. travnja bit će moguće izdavanje samo e-propusnica. U četvrtak do 12 sati izdano je 12736 e-propusnica: za 8740 osoba propusnice su izdali poslodavci, za 3578 osoba stožeri civilne zaštite, za 215 osoba liječnici, a za 193 osobe tijela državne uprave.
24. ožujka je na snagu stupila i mjera – Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH. Nacionalni stožer civilne zaštite donio je u petak dodatne mjere kako bi se spriječili dodatni socijalni kontakti. Mjere su vezane uz sklapanje braka i životnog partnerstva te pogreba. Prema novim pisanim odlukama, vjenčanja i pogrebi će se organizirati u krugu najuže obitelji, uz nazočnost službene osobe, ali samo pod uvjetom da nitko nema respiratorne simptome. Zatvorena su dječja igrališta i sportska igrališta.
Od četvrtka u 0:01, na snagu je stupio čitav niz mjera kojima je za cilj osigurati strože mjere socijalnog distanciranja, a u svrhu ublažavanja mogućnosti širenja epidemije. Podsjećamo na potrebu pridržavanja mjera osobne higijene i socijalnog distanciranja svakog pojedinca: u zatvorenim prostorima potrebno je držati distancu od 2 metra, na otvorenom prostoru od 1 metar.

Izvor: HZJZ – koronavirus.hr
Foto: Pixabay – HZJZ/koronavirus.hr