fbpx

Andrej Plenković: Uz radio svi provodimo dosta vremena

Svjetski dan radija…

Vodeće radijske postaje ugostile eminentne hrvatske i svjetske glazbene zvijezde

Andrej Plenković– Uz radio svi provodimo dosta vremena, i više nego što smo svjesni. Osobno slušam vijesti Media servisa i dobar izbor glazbe Narodnog radija, Antene Zagreb i Entera Zagreb – rekao je predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković gostujući u emisji.
Svjetski dan radija obilježen je 13. veljače na jedinstven način. Vodeće hrvatske radijske postaje u cjelodnevnom programu ugostile su eminentne hrvatske i svjetske glazbene zvijezde, a obilježavanju Svjetskog dana radija prisustvovali su i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković te ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek.
Nina Obuljen KoržineSvjetski dan radija u intervjuu Media servisu čestitala je i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, a slušateljima je poručila:
– Jako mi je drago da se odlučilo obilježavati ovaj dan i mislim da će i slušatelji imati priliku nekoliko puta u danu promisliti o vrijednosti i onome lijepome što im radio donosi.
Vodeće hrvatske radijske postaje Svjetski dan radija obilježile su cjelodnevnim koncertima uživo. A na Svjetski dan radija osnovana je Koordinacija komercijalnih radijskih postaja pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca. Ciljevi Koordinacije su rad na promociji i daljnjem razvoju radio industrije kao gospodarske grane, posebice kad je riječ o aktivnom sudjelovanju u procesu donošenja ili izmjene relevantnih zakona, ali i zaštite komercijalnih uvjeta poslovanja radija.

Foto: Press