fbpx

Maja Ciglenečki – pojačanje u emisiji Dobro jutro Hrvatska

Jedva čekam zakoračiti u novu avanturu, rekla je Maja Ciglenečki

– Voditeljstvo me je odvelo u novinarstvo, stvaranje i uređivanje sadržaja, katkad i spikiranje, a najdraža su mu bila javljanja uživo za HTV 1 u sklopu emisije „Život je lijep”, uz urednika Danijela Despota.

Maja Ciglenečki

Put sam nastavila s odličnom ekipom Radio Sljemena, a početkom rujna ove godine Zlatko Turkalj uzeo me „pod svoje” i tako sam se pridružila ekipi 2. programa Hrvatskog radija.

Veselim se što ću prvi put kombinirati radio i televiziju, volim i jedan i drugi medij i smatram da su ovi angažmani došli u pravom trenutku. Spremna sam za nove izazove, veselim se dinamičnom okruženju i jedva čekam zakoračiti u novu avanturu – rekla je Maja Ciglenečki.

Dobro jutro Hrvatska dobilo je pojačanje uz dobro poznata voditeljska imena Davora Meštrovića, Ognjena Golubića, Mirka Fodora, Ljiljanu Vinković, Ivanu Vilović, Zlatu Muck – Maju Ciglenečki!

– Okušala sam se i u prevoditeljstvu i u marketingu, ali ljubav prema medijima bila je jača – istaknula je 31-godišnja novinarka Maja Ciglenečki prisjetivši se početaka.

Ovu magistru engleskog i španjolskog jezika i književnosti (Filozofski fakultet, Zagreb) gledatelji su imali prilike već upoznati u HTV-ovom programu, u koji se javljala s brojnih događanja. A televizija kao medij osvojila ju je za vrijeme prve godine fakulteta, tijekom koje je paralelno pohađala program za voditelje u elektroničkim medijima na poslovnom učilištu Experta.

Ondje je stekla potrebno znanje za prvi televizijski angažman: vođenje vijesti (emisije „Serbus Zagreb”) na OTV-u prije više od 10 godina.

Prvi susret s HRT-om bio je 2010. i 2011. u emisijama vanjske produkcije (promidžbena emisija „ZABA 90 sekundi”) te rubrika „Moj vrt”, koja se prikazivala u sklopu emisije „Dobro jutro, Hrvatska” kojoj se pridružuje premijerno kao voditeljica 17. rujna, 2019. točno u 6:55, što s nestrpljenjem iščekuju njezini najveći obožavatelji 2-godišnji sinčić Luka I suprug Bojan.

Foto: Press