fbpx

Dodijeljene prestižne nagrade Večernjakova ruža!

Online…

Najstarija i najprestižnija medijska nagrada Večernjakova ruža prvi put održana u virtualnom izdanju

Večernjakova ružaPrijenos ovogodišnje dodijele medijske nagrade Večernjakova ruža, mogli smo jučer pratiti na dosad neviđen način – nominirani su se videovezom javljali iz svojih domova!
Jedna je od posljedica pandemije koronavirusa i ta da su od ožujka otkazane i odgođene sve manifestacije i koncerti kako u Hrvatskoj tako i u svijetu, ali to nije spriječilo organizatore da zaslužnima na jedinstven način dodijele Večernjakove ruže.
Tako su gledatelji u izravnom prijenosu na Hrvatskoj radioteleviziji osjetili dašak glamura uz poštivanje svih mjerila socijalnog distanciranja. Bez obzira na pandemiju, dobre energije i zabave nije nedostajalo.
Večernjakova ružaVečernjakova ruža dodijeljena je u sedam kategorija: za TV osobu godine, radijsku osobu godine, glumačko ostvarenje godine, glazbenika godine, TV emisiju godine, radijsku emisiju godine i novo lice godine. Radijskom emisijom godine proglašena je emisija Povratak u budućnost s radija HRT – HR 2, dok su Ružu za najbolje radijske voditelje osvojili Marko Bratoš i Hrvoje Kečkeš s Narodnog radija. Nagrada za novo lice godine pripala je mladoj glumici Tari Thaller. U kategoriji glumačkog ostvarenja godine slavila je Jelena Miholjević, dok je glazbenikom godine proglašen Tony Cetinski. Emisija Provjereno osvojila je Ružu za najbolju TV emisiju u protekloj godini, dok je Zoran Šprajc proglašen najboljim TV licem.
Svečanost dodjele vodili su Doris Pinčić Rogoznica i Duško Ćurlić, a nastupile su neke od naših najvećih glazbenih zvijezda. Ovu posebnu večer dodatno su zajedničkim nastupom uveličali Let 3 i Tereza Kesovija, koji su izveli pjesmu „Sam u vodi“, a osim njih nastupili su Toni Cetinski i klapa Sebenico, koji su izveli „Ti, samo ti“, Psihomodo pop nastupio je s pjesmom „Sve će biti u redu“, a Nina Badrić otpjevala je „Za dobre i loše dane“.

Foto: Press – Boris Ščitar, Večernji list