Održana svečana proslava 40 godina Ustava Kraljevine Španjolske
By Gordana Malašić Lazić On 7 pro., 2018 At 03:02 PM | Categorized As Naslovnica, Vijesti | With 0 Comments

Zagreb…

Na svečanoj proslavi bili su brojni uglednici iz društvenog i političkog života: Stjepan Mesić, Željko Reiner, Rumjana Meštrović, Davor Ivo Stier…

Alonso Dezcallar

Željko Reiner– Okupili smo se da proslavimo 40 godina Ustava 6. prosinca 1978. godine. Tog datuma Španjolski je narod na referendumu odabrao da Španjolska postaje moderan i perspektivan narod u budućnosti. I u tih 40 godina Španjolska je pozicionirana kao prava demokratska država. Država koja je potpuno usmjerena europskom projektu – rekao je veleposlanik Španjolske u Hrvatskoj, Alonso Dezcallar.
U utorak, 4. prosinca 2018. godine, u zagrebačkom hotelu Ivo Steirodržano je svečano primanje povodom Dana Ustava Kraljevine Španjolske. Veleposlanik Španjolske Alonso Dezcallar de Mazarredo naglasak je stavio na dobrom odnosu Španjolske i Hrvatske.
Na svečanoj proslavi bili su brojni uglednici iz društvenog i političkog života: Željko Reiner, Rumjana Meštrović, Davor Ivo Stier, Biserka Petrović, Nenad Korkut te brojni drugi. Među njima bio je i bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić.

Stjepan Mesić

Stjepan Mesić– U vrijeme kad sam bio predsjednik RH mi smo dobro surađivali sa Španjolskom. Španjolska nas je podržavala u svim našim nastojanjima da uđemo u Euroatlantske integracije. Gospodarska situacija nije bila najbolja, ali smo dobro surađivali. Odnosi su dobri i mislim da bi mogli biti i bolji jer su i Hrvatska i Španjolska pomorske zemlje, i jedni i drugi smo u Europskoj uniji… – kazao je Mesić te se prisjetio svog posjeta kralju i kraljici Španjolske.

proslava Kraljevina Španjolske

– U Španjolsku sam putovao više puta. Bio sam gost kraljevskog para. I kralj i kraljica su se zanimali za hrvatske prilike, zanimali su se za hrvatske interese, bili su zainteresirani za bolju suradnju – naglasio je Mesić za portal Scena.hr.

Foto: Scena.hr

comment closed