fbpx

Milorad Kapor odmjerio snage s James Bondom 007!

Ekskluzivno…

Daniel Craig me zagrlio i rekao: ‘Well done my friend, well done!’, prisjetio se Milorad

Milorad KaporMilorad Kapor glumi u filmu ‘Mali Budo’ koji je u Srbiji do sada pogledalo više od 160 tisuća ljudi. U ekskluzivnom razgovoru za portal Scena.hr Milorad otkriva detalje sa snimanja filma. Milorad KaporGlumac kaže kako britki i zanimljiv humor u filmu ogoljuje našu stvarnost te je pozvao drage ljude u Hrvatskoj da pogledaju ovaj divni film. Milorad je izuzetno talentiran glumac koji je imao čast glumiti sa svjetskom zvijezdom Danielom Craigom u filmskom hitu James Bond 007 ‘Skyfall‘. Milorad je s Craigom odigrao zahtjevne akcijske scene. A za portal Scena.hr  otkriva kako je glumiti s takvom zvijezdom kakav je Daniel Craig.

Scena: Glumite u filmu Mali Budo, recite nam više o svojoj ulozi?
Igram Peru Mijuškovića, bratića mafijaškog bossa iz Crne Gore, Bože Mijuškovića (igra ga Petar Božović), filmskog redatelja zalutalog u svijet kriminala … ili obrnuto.

Milorad KaporScena: Što vam je bilo posebno zanimljivo u liku kojeg igrate?
Prije svega, bilo mi je zanimljivo da branim lik kojeg igram. Sukob etičkih normi vezanih za patrijarhalni sistem podneblja odakle Pero dolazi, i svijeta kriminala u kojem se nalazi te podvojenost ‘umjetničkog’ i mafijaškog u jednom čovjeku, kao i na kraju dijalekt na kojem igram, predstavljao je lijepi glumački izazov.

Scena: Što je važno kod glume u komediji?
Da se boriš za cilj lika s potpunim uvjerenjem kao i u drami. Nikako, ali nikako dok se igra ne razmišljati  ‘želim biti smiješan, o kako sam smiješan’, inače ti slijedi šipak! Uvijek kod sličnih pitanja ponudim da se pogleda serija ‘Kamiondžije’ s legendarnim Miodragom Petrovićem – Čkaljom i Pavlom Vuisićem. Dva različita načina igranja u istoj komediji, a dosegnuti cilj isti – savršenost!

Milorad KaporScena: Ispričajte nam neku zanimljivost sa snimanja?
Stefan Bundalo, mlad i talentiran glumac u jednoj sceni vozi mene i Petra Božovića u džipu visoke klase. U ruci mu je voki-toki kojim mu iz režije javljaju kad trebamo krenuti iza zavoja. Nakon znaka, on voki-toki spušta kraj mjenjača jer se ne smije vidjeti u kadru. Ali taj uređajčić završava u čaši Božovićevog ‘osvježavajućeg’ pića koje se isto nalazilo u udubljenju kraj mjenjača. Prije sljedećeg dubla Petar je htio malo da otpije. Nije primijetio da mu se u čaši nalazi još nešto, pa mu se antena zabila u nos, a piće prosulo po kostimu.

Scena: Koja vam je uloga ostala u posebno lijepom sjećanju?
Iako sam izuzetno ponosan što sam član Srpskog narodnog pozorišta i u njemu sam igrao i igram u divnim predstavama, no  izdvojio bih predstave moje skupine Jorik, na čije predstave publika dolazi na kartu više. Volio bih da je publika i izvan Srbije pogledala predstavu ‘Pešice’ Slavomira Mrožeka SNP-a te predstavu ‘KNKNPNKN’ skupine Jorik. U njima su sabrani svi razlozi mog bavljenja glumom, moj način razmišljanja i glumačkog promišljanja.

Scena: Zašto ste postali glumac?
Uz završenu Akademiju umjetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Rade Markovića, istaknutog glumca i pedagoga,  prije toga završio sam i Strojarski fakultet u Beogradu. Iako mi je materijalno budućnost kao inženjeru bila zagarantirana, ja sam se ipak opredijelio za glumu. Razlog? Htio sam i želim u ovom i ovakvom svijetu da kažem svoju riječ. Scena mi to dopušta na najefektniji način.

Milorad Kapor, Sam MendesScena: Glumili ste u filmu James Bond 007 ‘Skyfall’ s Danielom Craigom pa za naše čitatelje ispričajte kako ste dobili ulogu u tako velikom filmu? Što je presudilo da su se odlučili za vas, po vašem mišljenju?
Prvi krug castinga za moju i ulogu koju igra Ola Rapace na koji sam pozvan od strane gospođice Anile Gajević ispred talent agencije ‘Zona’ u Sarajevu, održan je tek nakon castinga u Londonu i Njemačke. Iz nekih razloga svi ti glumci nisu prošli, dok su samo imena kandidata iz naše regije gusto popunjavala četiri  A4 stranice papira. Nakon glumačkog castinga u Sarajevu, poslali si me u Pinewood studio u Londonu na testiranje mojih fizičkih sposobnosti i poznavanja scenskih borbi, da bi me potom redatelj Sam Mendes u konzultaciji s ostalim kolegama koji su vodili castinge pohvalio kao najboljeg kandidata i poželio mi dobrodošlicu u tim filma’Skyfall’.

Scena: S Craigom ste snimali akcijske scene, pa kako je to izgledalo?
Kad mi je tim Garryja Powella pokazao na tabletu kako treba izgledati moja i  Craigova borba, mislio sam, ali u sebi, da to nema šanse uvjerljivo izvesti. Ali nakon do detalja isplaniranih treninga s najboljim svjetskim instruktorima za scenske borbe, sve je bilo lako dostižno. Kad smo se odlično uvježbali, pustili su da ja i Craig odradimo naše udarce i zahvate zajedno.

Milorad KaporScena: Koji je dojam na vas ostavio Craig?
Tu su u igri toliki novci, da nema prostora da se ostavi bilo kakav dojam osim pozitivan. Inače, Daniel i ja smo se baš, što bismo mi ovdje rekli – zagotivili. Nakon zadnje klape u jednoj predivnoj luci u Turskoj, kad smo svi jedni drugima čestitali i veselili se, Craig mi je prišao, samo mene zagrlio i rekao: ‘Well done my friend, well done!’

Scena: S kime ste se najviše zbližili na tom filmu?
Ja sam im tamo bio unekoliko posebna atrakcija zbog naše balkanske neposrednosti, i sa svima sam imao predivan odnos prekriven s bezbroj šala i zabave. I s Mendesom i s Craigom i s ljudima iza kamera i scene uopće, ali ćete mi dozvoliti da pored Bond djevojaka (Bérénice Marlohe i Tonia Sotiropoulou) s kojima sam se prijateljski baš zbližio nabrojim imena glumaca koji su igrali moju bandu i s kojima sam postao prijatelj čini mi se do kraja života: Amir Boutros, Adabayo Bolaji, Elia Lo Tauro, Khan Bonfils i Nicholas Goh.

Scena: Neka zanimljivost s neke od tih scena u kojima ste odmjerili snage sa svjetskom zvijezdom Craigom?
Kako se na setu poduzimaju najveće mjere sigurnosti kako ne bi došlo do povreda, tako su nam uoči scene s jednim pucnjem iz pištolja ponudili čepove za uši. Ja sam prvo zafrkavao scensku radnicu koja mi je donijela čepove, glumeći kako sam pretpostavio da mi je donijela hranu te sam ih stavio u usta i kobajagi progutao. Svi na setu su gledali u čudu, a onda kad sam im naglasio odakle sam i da je kod nas bila svakodnevnica da ti tomahawk pogodi zgradu ili most dok ti piješ kafu te da je besmisleno da stavljam čepove u uši zbog jednog ćorka, prvo se Bardem počeo kidati od smijeha, potom Craig i svi ostali.

Mali BudoScena: Vratimo se malo na film Mali Budo, pa koja je poruka našim čitateljima?
Ukratko, svi vi koji volite hrvatski film ‘Sonja i bik’, koji je izuzetno lijepo prošao i na festivalu Cinema City u Novom Sadu neka pogledaju sličnu, odličnu komediju ‘Mali Budo’ s vrhunskom režijom i fotografijom. Britki i zanimljiv humor koji ogoljuje našu stvarnost, a koji je pogledao veliki broj gledatelja u kinima u Srbiji i Crnoj Gori, neka bude pozivnica i dragim ljudima u Hrvatskoj da pogledaju ovaj divni film.

Foto: Miloš Bojović, Marko Paunović, Zoran Lončarević, privatni album, Press