fbpx

Otvorenje – Bare i Modul: Art studio ‘Lapo Lapo’!

Zagreb…

Lapo LapoU ponedjeljak 21. prosinca 2015. godine u Zagrebu, s početkom u 17,00 sati, otvara se ‘Lapo Lapo’, prvi studio ulične umjetnosti. Prostor se nalazi u Ilici 50 (u prolazu), a iza njega stoje istaknuti zagrebački street art umjetnici Bare i Modul koji su odlučili podijeliti prostor sa svojim kolegama, ali i svim ljubiteljima umjetnosti ove vrste. Street Art Studio ‘Lapo Lapo’ jedinstveni je prostor u gradu – on je platforma za nezavisnu i inovativnu umjetnost, sve one koji razmišljaju ‘izvan kutije’ i stvaraju izvan granica konvencionalnih definicija likovnosti. Iza Street Art Studia “Lapo Lapo’ stoje Miroslav Petković (Modul) i Boris Bare (Pimp My Pump).
Miroslava Petkovića Modula mnogi već znaju kao veterana zagrebačke street art i graffiti scene, koji se kroz posljednjih 20 godina dokazao svojim muralima diljem regije. S vremenom je svoje likovno djelovanje proširio na kaligrafiju, lettering i tipografiju te je sada jedan od rijetkih koji se time specijalizirano bave. Boris Bare dio je uspješnog umjetničkog kolektiva Pimp My Pump s Lapo Lapokojim je oslikao mnogobrojne stare zagrebačke gradske pumpe za vodu (tzv. Franceke) te ih profilirao u simbol grada Zagreba. S vremenom je svoje djelovanje proširio i na brojne gradske zidove, primijenjenu umjetnost, ali i druge intervencije u prostoru.
Uz radove ovog umjetničkog dvojca u studiju ‘Lapo Lapo’ pronaći ćete i one s potpisom brojnih drugih relevantnih i poznatih street art umjetnika iz Hrvatske i regije – Lonac, Stipan Tadić, Lunar, kolektiv R2D2, Djuvedj, 2Fast, Nikola Zorotović, Marko Zubak i mnogi drugi.

Foto: Press