fbpx

Ana Marija Vrdoljak: Obiteljska čarolija na Plitvičkim jezerima

Za Scena.hr…

Kao u bajci Snježno kraljevstvo

Ana Marija VrdoljakGlumica Ana Marija Vrdoljak prošle godine imala je profesionalno vrlo dinamičnu i sadržajnu godinu koju je zaokružila premijerom serijala ‘Winnetou i Old Shatterhand‘ u Berlinu. Ana-Marija je u trećem dijelu serijala ostvarila zapaženu ulogu. Nakon svjetske premijere te izleta iz kazališnog u inozemne filmske vode, koje otvaraju nove prilike i profesionalno je osvježenje, glumica je s obitelji otišla na zasluženi odmor.

Ana Marija Vrdoljak

– Prošlih godina na skijanje smo išli u Sloveniju, no ovo zimovanje odlučili smo provesti u Hrvatskoj na Plitvičkim jezerima. Bili smo šest dana u hotelu u samom nacionalnom parku, a petnaestak minuta lagane šetnje od hotela u mjestu Mukinje nalazi se prekrasno uređeno skijalište i sanjkalište – otkrila je lijepa glumica za portal Scena.hr. Ana-Marija ističe da je uživala u svakom trenutku na zimskom odmoru. Zaljubila se čarobno zimsko izdanje Plitvičkih jezera. Posebno je uživala njezina kći.
Ana Marija Vrdoljak– Ivu Katarinu je beskrajno zabavljalo sanjkanje. Iako smo puno vremena provodili vani na niskim temperaturama i unatoč tome što je Iva smazala velike količine snijega, boravak u prirodi na svježem planinskom zraku prava su blagodat, tako da nije ni zakašljala, ni zašmrcala za vrijeme boravka u Lici. A sadržaja je bilo puno – od šetnje i obilaska Plitvičkih jezera, sanjkanja i skijanja danju, do večeri na bazenu i u kuglani gdje smo Iva i ja naučile kuglati. Lička kuhinja je fantastična. Ljudi su gostoljubivi i topli – ispričala je glumica koja se s odmora vratila puna dojmova.

Ana Marija Vrdoljak

– Plitvice su zimi pravo otkriće. Kao da smo bili u bajci Snježno kraljevstvo. Drveće i priroda je prekrivena snijegom, a zaleđeni slapovi i jezera čine cijeli ugođaj zaista prekrasnim. Niske temperature nisu spriječile ni turiste iz cijelog svijeta da obiđu jezera – naglasila je Ana-Marija. Dodaje da će ovo iskustvo sigurno ponoviti. Povratak u Zagreb za glumicu znači i povratak na kazališne daske.

Ana Marija Vrdoljak

– U matičnom kazalištu ‘Žar ptica’ igram u petnaest naslova, a početkom ožujka započinjem probe s redateljicom Slađanom Kilibarda za predstavu po romanu Mire Gavrana ‘Kako je tata osvojio mamu’ u adaptaciji Ane Prolić. Jako se veselim radu sa Slađanom, a ovo je i prvi put da će Miro Gavran biti izvođen u ‘Žar ptici’. Roman tematizira rastavu roditelja i predstava zbog svoje aktualnosti već sad izaziva veliki interes. Premijera će biti početkom svibnja. Uglavnom, posla je mnogo što me raduje, no isto je važno odmoriti se i svjež krenuti prema novim izazovima. A Plitvice su se kao mjesto za ugodan odmor pokazale sjajnim izborom – zaključila je Ana-Marija za portal Scena.hr.

Foto: Ana Marija Vrdoljak priv. album