Na radionici Torino Film Laba: Bog neće pomoći Hane Jušić
By redakcija On 16 velj., 2020 At 12:07 PM | Categorized As Naslovnica, Televizija, Vijesti, Zanimljivosti | With 0 Comments

Festival…

Bog neće pomoćiDrugi po redu dugometražni igrani film Bog neće pomoći redateljice Hane Jušić jedan je od 20 projekata primljenih na radionicu Script Lab za razvijanje scenarija u ranoj fazi. Priča je to o Čileanki Teresi koja dolazi u selo podno Dinare noseći kosti od muža u vreći i tražeći njegovu hrvatsku obitelj kako bi ga pokopala. Pronalazi muževljevu sestru i braću i počne se aklimatizirati i snalaziti u selu i u porodici. Ipak, stvari nisu onakve kakvima se čine. Kao ni Teresa…
Producentica filma je Ankica Jurić Tilić, a osim Hrvatskog audiovizualnog centra, film je u fazi razvoja podržao i RE-ACT koji podupire hrvatsko-slovensko-talijanske koprodukcije. Zagrebačka Kinorama ovaj film razvija u suradnji sa slovenskom producentskom kućom Gustav film te talijanskom kućom TICO Film Company.
Radionica Script Lab namijenjena je debitantskim dugometražnim projektima, ali i projektima autora koji iza sebe imaju već jedan dugometražni film. Program se sastoji od tri radionice u trajanju od tjedan dana te dvije online sesije.
Prva radionica održava se od 19. do 25. ožujka u gradu Lavovu u zapadnoj Ukrajini, druga od 22. do 29. lipnja u Helsinkiju u Finskoj, a treća na Torino Film Lab Meetingu od 16. do 21. studenog. Na tom će modulu sudionici radionica imati prilike predstaviti svoje projekte međunarodnoj publici u kojoj sjede producenti, agenti i ostali filmski profesionalci te će sudjelovati na jedan-na-jedan sastancima s ključnim osobama u industriji.
– Ovogodišnja selekcija Script Laba uzbudljiva je i raznolika. Projekti se bave temama poput suvremenog identiteta, obitelji, povijesti, socijalnih i okolišnih problema, dok istovremeno interpretiraju žanrove i propituju oblike i formate. Sretni smo što naš izbor ove godine uglavnom predstavlja projekte scenaristica i redateljica nadajući se da time najavljujemo i novu eru u ovoj našoj filmskoj industriji – istaknula je povodom objave odabranih projekata Amra Bakšić Čamo iz TFL-a.
Autori će svoje projekte razvijati s nizom profesionalaca: scenaristima Philippeom Barrièreom iz Francuske i Rasmusom Horskjærom iz Danske te story editorima Franzom Rodenkirchenom, Françoise von Roy (Njemačka) i redateljicom, scenaristicom i story editoricom Mariom Solrun s Islanda.
Prošle godine na istoj je radionici sudjelovala Dubravka Turić sa svojim dugometražnim projektom Nosorog.

Foto: Press – Jana Plećaš

comment closed