Izravan prijenos: Misa posvećena sv. Leopoldu Bogdanu Mandiću
Piše: redakcija On 16 tra., 2016 At 01:48 PM | Categorized As Naslovnica, Vijesti | With 0 Comments

Zagreb…

U nedjelju 17. travnja izravno prijenos mise posvećenu svetomu Leopoldu Bogdanu Mandiću

Misa posvećena sv. Leopoldu Bogdanu MandićuHrvatska radiotelevizija u nedjelju 17. travnja 2016. godine od 11,00 sati na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) i Prvome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 1) izravno će prenositi misu posvećenu svetomu Leopoldu Bogdanu Mandiću iz župne crkve u zagrebačkoj Dubravi koja nosi njegovo ime. Neraspadnuto tijelo svetoga Leopolda ovih se dana nalazi u Zagrebu, a nakon zagrebačke katedrale, izloženo je i u crkvi u Gornjoj Dubravi. Svečano euharistijsko slavlje predvodit će kotorski biskup monsinjor Ilija Janjić. Redatelj je televizijskoga prijenosa Davor Borić, a urednik i komentator bit će Dragutin Siladi.
Sveti Leopold Bogdan Mandić drugi je kanonizirani hrvatski svetac, rođen je u Herceg Novome, a veći dio života proveo je u Padovi. Cijeli svoj život posvetio je ispovijedanju te sjedinjenju Istočne i Zapadne Crkve unutar slavenskih naroda. Jedan je od dvaju svetaca koje je papa Franjo izabrao za zaštitnike Svete godine milosrđa.
Cjelokupno je događanje pobudilo zanimanje vjernika i javnosti. Ceremoniju dočeka tijela svetoga Leopolda Bogdana Mandića na Hrvatskoj radioteleviziji u srijedu 13. travnja pratilo je više od 110 000 gledatelja, a Hrvatska radiotelevizija signal je za tu prigodu besplatno ustupila i drugim hrvatskim televizijskim kućama.

Foto: Screenshot HRT

comment closed