Serija Shakespeare i Hathaway – privatni istražitelji
By redakcija On 7 svi., 2019 At 11:52 AM | Categorized As Naslovnica, Televizija, Vijesti, Zanimljivosti | With 0 Comments

Na HRT…

Kriminalistička serija Shakespeare i Hathaway – privatni istražitelji u trajanju od deset epizoda

Shakespeare i HathawayHrvatska radiotelevizija (HRT) od nedjelje, 12. svibnja na svom Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 11.15 sati započinje s prikazivanjem nove kriminalističke serije Shakespeare i Hathaway – privatni istražitelji u trajanju od deset epizoda.
Radnja ove osebujne kriminalistička serije odvija se u gradiću Stratford-upon-Avon, rodnom mjestu Williama Shakespearea, a u kojoj se pojavljuje više krvavih leševa nego na matineji Macbetha.
Shakespeare i HathawayGlavni protagonist je privatni istražitelj Frank Hathaway, koji oduvijek radi sam, no, ne ide mu baš najbolje. Možda ima sjajne instinkte kada je u pitanju rješavanje zločina, ali potpuno je izvan forme i kronično mu nedostaje novac. Ukratko, Franku treba partner, netko poput Lu, bivše frizerke koja zna s ljudima. Samo što to on još ne zna. Frank i Lu naposljetku udružuju snage te postaju krajnje nevjerojatan i nadasve zabavan detektivski duo. Ubrzo otkrivaju da u ovom kazališnom gradu i nije baš sve tako idilično kao što se to čini na prvi pogled. Osvetoljubivi ljubavnici vrebaju iz prikrajka, gradonačelnik biva ubijen, a mađioničarev trik krene po zlu i završi kobno.
Frank i Lu moraju naučiti vjerovati jedno drugome, posebice sada kad je njihov tajnik i nadobudni glumac previše zauzet učenjem uloge. Dobrodošli u rodno mjesto najslavnijeg barda – mjesto u kojemu je stvarnost čudnija od mašte, a kriminalce hvataju nakon dramatične potjere.
U prvoj epizodi serije Shakespeare i Hathaway pratimo Franka kojemu baš i ne cvatu ruže u životu: njegova istražiteljska agencija u velikom je financijskom škripcu, a novih slučajeva gotovo i nema. Kad se u njegovom uredu pojavi, sva uplakana, Lu Shakespeare, on u njoj vidi moguće rješenje svojih financijskih poteškoća.

Foto: Press

comment closed