fbpx

Mićo Dušanović: U mirovini ću uživati!

42 godine staža na HRT-u…

Bavit ću se hobijima – čitanje, vrt, prijatelji, tenis, kartanje, kuhanje. I gdje sad ima vremena za posao, zaključio je legendarni sportski komentator za portal Scena.hr

Mićo DušanovićJučer je u KD Vatroslav Lisinski u Zagrebu Hrvatska radiotelevizija proslavila 90. obljetnicu postojanja Hrvatskoga radija i 60. obljetnicu postojanja Hrvatske televizije. Tom prilikom legendarni sportski novinar i komentator Mićo Dušanović dobio je nagradu za životno djelo ‘Ivan Šibl’. Nagradu je Dušanoviću uručio vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Siniša Kovačić. Povodom nagrade i odlaska Mićo Dušanoviću mirovinu, nakon 42 godine staža na HRT-u, u Lisinskom je bio prikazan i kratki film, koji je samo manjim dijelom prikazao uistinu bogatu karijeru sportskog komentatora. Nakon filma, publika je dugim aplauzom pozdravila Dušanovića, a sjećanje na najvažnija sportska događanja, koja su obilježila hrvatski sport uz Mićine komentare, emocije i uzdahe, publici je izmamilo osmijeh na lice.
Mićo je pratio čak petnaest olimpijskih igara i prenosio  skoro sve – tenis, hokej na ledu, atletiku, vaterpolo, odbojku, košarku. Ostvario je više od 4 500 prijenosa uživo. Dušanović kaže da mu ova nagrada puno znači.

Nagrada i mirovina
Mićo Dušanović– Osjećaj je fantastičan jer kad dobijete nagradu u svojoj kući, za ono što ste radili cijeli život – dakle niste promašili, radili ste nešto dobro čim su vaše kolege to procijenile. Izuzetno mi je drago da je to bila jednoglasna odluka žirija. Mi sportaši radimo, radimo i radimo. Mi nemamo vremena da nešto lobiramo. Kolege su rekle: “Ti moraš dobiti tu nagradu“ i  ova nagrada je i njihova, i svih onih s kojima sam radio, i obitelji sportaša. To je nešto veliko za televizijske djelatnike – naglasio je Dušanović za portal Scena.hr. Za vrijeme Domovinskoga rata Mićo je bio i urednik Sportskoga programa Hrvatske televizije istodobno uređujući i vodeći program ‘Za slobodu’ i na to vrijeme je izuzetno ponosan.
Mićo Dušanović– Mislim da smo napravili dobar posao, koliko god mislim da sport u Hrvatskoj treba dobiti značajnije mjesto, kako u društvu, tako i na televiziji , ali mislim da smo uspjeli izvući puno – rekao je. Prijenose najvažnijih sportskih događanja pamtimo, ne samo po uspjesima hrvatskih sportaša, nego i po njegovim komentarima.
– Poštujem sportaše i volim sport i bio sam sportaš. Nikada nisam ništa glumio, sve što sam napravio, napravio sam od srca – kazao je Dušanović. U srpnju odlazi u mirovinu, ali kaže da mu neće biti dosadno jer ima puno hobija, a posvetit će se i svojim unukama.
– Uživat ću i veseliti se uz svoje četiri unuke. Bavit ću se hobijima – čitanje, vrt, prijatelji, tenis, kartanje, kuhanje. I gdje sad ima vremena za posao – zaključio je uz osmijeh legendarni sportski komentator za portal Scena.hr.

Foto: Prisk