fbpx

In memoriam: Dokumentarni film Diego Maradona na TV

HRT u petak u 20.10 sati prikazuje film Diego Maradona

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u petak, 27. studenog 2020. godine na Prvom programu (HRT-HTV1) u udarnom terminu od 20.10 sati prokazat će dokumentarni film Diego Maradona povodom smrti jednog od najboljih nogometaša svih vremena. Redatelj ovog filma iz 2019. godine je Asif Kapadia.

Diego Maradona

Dana 5. srpnja 1984. Diego Maradona stigao je u Napulj za tada rekordni iznos i u sljedećih sedam godina otvorio se pakao. Najslavniji nogometni genij svih vremena i najdisfunkcionalniji grad u Europi bili su savršeni jedno za drugo. Maradona je bio blagoslovljen na terenu, ali proklet izvan njega. Karizmatični Argentinac vrlo je brzo odveo Napoli do njihovog prvog naslova prvaka. Snovi su bili ispunjeni. Ali postojala je i cijena. Maradoni je bilo dopušteno da radi sve dok god je na terenu izvodio čuda, ali kada je magije nestalo, postao je zatočenikom grada.

Diego Maradona

U filmu Diego Maradona je korišten i dio nikad ranije viđenih snimki iz Maradonine osobne arhive, više od petsto sati snimljenog materijala, a u cijelosti ga je podržao i sam Maradona.

Diego Maradona

Film Diego Maradona je 2020. nominiran za BAFTA-u u kategoriji najboljeg dokumentarnog filma, 2019. u Cannesu za nagradu Zlatno oko, te za još 11 drugih nagrada. Ovo je treći film Oscarom i BAFTA-om nagrađene ekipe koja je snimila filmove “Senna” i “Amy”.

Foto: Press