fbpx

Praizvedba dramske trilogije Velika tvornica riječi

Advent u Maloj sceni – Velika tvornica riječi

– Advent je vrijeme druženja, povezanosti, topline i ljudskosti. I zato smo 16. prosinca od 17.00 sati našoj publici pripremili posebnu poslasticu, praizvedbu dramske trilogije Velika tvornica riječi!

Velika tvornica riječi

Prema poznatoj istoimenoj slikovnici Agnes de Lestrade napravili smo predstavu koja spaja glazbeno, lutkarsko i dramsko kazalište. Na nov i inovativan način ispričat ćemo vam priču o zemlji Velike tvornice riječi u kojoj se riječi moraju kupiti kako bi se izgovorile, a većina riječi, osobito one važne poput volim te, iznimno su skupe.

Kroz tri predstave upoznajemo Fileasa, Oskara i Silvu te otkrivamo priču o prijateljstvu, povjerenju, iskrenosti i promjeni koja je moguća samo ako nismo sami, ako imamo podršku. Uz to, predstava nam govori da se na svaku priču može gledati s različitih stajališta i da svatko od nas ima svoju priču.

Posebnost ove nove predstave kazališta Mala scena jest i glazba, koju je na stihove Brune Margetića napisao mladi skladatelj iz Šibenika Borna Erceg, a koja će Vas i Vašu djecu natjerati na pjevušenje i duboko vas dirnuti.

Vjerujemo da je naša predstava, koja priča priču o suosjećanju i važnosti svijesti o vlastitim emocijama, u vrijeme krize na svim razinama, važnija nego ikada!

Naš veliki adventski kazališni događaj bit će nadopunjen i slasnim zalogajima u pauzama između triju priča koje omogućuje Kuhinja mame i Maje, koja skrbi o zdravim i ekološki uzgojenim namirnicama! – poručuju iz kazališta.

Predstavu Velika tvornica riječi izvode mladi umjetnici predvođeni glumcima Nikolom Radošem i Katarinom Arbanas uz čije će priče pjevati troje mladih opernih pjevača.

Buga Marija Šimić, dobitnica Nagrade hrvatskog glumišta za najbolje glumačko ostvarenje u predstavama za djecu i mlade, Josipa Bilić, dobitnica Nagrade hrvatskog glumišta za najbolje umjetničko ostvarenje mladog umjetnika do 30 godina u operi te Matic Zakošnjek, mladi tenor za kojeg će se tek čuti!

Predstavu Velika tvornica riječi dramatizirao je Bruno Margetić, režirala Morana Dolenc, redateljica nagrađena na ovogodišnjem festivalu Mali Marulić za najbolju predstavu u cjelini, glazbu je skladao već spomenuti Borna Erceg, koji će na praizvedbi uživo i svirati svoje djelo, scenografiju su osmislili Morana i Drago Dolenc, dok je kostimografkinja predstave Dubravka Skvrce.

Predstavu Velika tvornica riječi je producirala Buga Marija Šimić uz asistenticu produkcije Vanesu Petrac. Predstavu je fotografirao Mirko Cvjetko, a svjetlo oblikovali Domagoj Klasić i Marinko Radočaj.

Ulaznice za ovaj veliki kazališni događaj koji čine tri predstave u jednoj možete kupiti ili rezervirati na internetskim stranicama Male scene: www.mala-scena.hr ili e-mailom na info@mala-scena.hr!

U cijenu ulaznice uključen je i catering!

Foto: Press