fbpx

Ne propustite: Samice koreografa i redatelja Matija Ferlina

INK na Kaštelu…

23. i 24. srpnja u 21 sat, INK na Kaštelu – predstava Samice

SamiceU utorak, 23. i u srijedu 24. srpnja 2019. s početkom u 21 sat, reprizirat će se predstava Samice koreografa i redatelja Matija Ferlina, iz produkcije INK Gradskog kazališta Pula.
Premijerno izvedena 7. listopada 2011. godine, predstava Samice predstavlja prvi Ferlinov kazališni projekt za ansambl s više izvođača te početak njegova istraživanja koreografskog potencijala jezika, a osim toga predstavljaju autorov početak suradnje s dramaturginjom Jasnom Jasnom Žmak s kojom će suradnju nastaviti u nizu kasnijih projekata.
Predstava Samice donosi priču o dekadenciji devet žena, aristokratskih manira i navika, koje žive zaglavljene u nepoznatom budućem prostoru i vremenu. Kroz njihove su odnose, na začudan način aktualizirane teme samoodrživosti, suživota, ekologije i kolektivizma. U atmosferi permanentnog iščekivanja, obilježenog trenucima snažne euforije i još snažnijeg razočaranja, junakinje imaju jednu jedinu stvar koja im je konstantna i zajednička – sve govore unatrag: od točke prema velikom slovu. Kako je sam autor objasnio povodom premijere, riječ je o projektu u kojem je stečeno koreografsko znanje i iskustvo želio prenijeti na područje govornog jezika. Ferlin kaže:
– Kao uvijek u svom radu, koncept od kojeg krećem krajnje je jednostavan: postaviti dramsku predstavu koja poštuje konvencije dramskog kazališta, ali su sve rečenice napisane i izvode se s unutarnjim poretkom riječi unatrag.
Originalna glumačka postava (Csilla Barath Bastaić, Lada Bonacci, Jadranka Đokić, Lana Gojak, Ivana Krizmanić, Ana Vilenica, Dijana Vidušin, Romina Vitasović, Silvio Vovk i Vedran Živolić) u ovoj će izvedbi doživjeti dvije alternacije – Jelena Miholjević nastupit će umjesto Vedrana Živolića, a sam autor igrat će umjesto Jadranke Đokić.

Foto: Press