fbpx

Tintor: Dojmila me rastrganost između časti i strasti!

O ulozi…

Vladimir Tintor glumi Vronskog u kazališnoj predstavi Ana Karenjina u HNK Osijek

Sandra Lončarić Tankosić, Vladimir Tintor– Uloga Vronskog mi je došla u život, čini se u pravom trenutku. Već dugi niz godina maštao sam o tome da radim s Dorom Ruždjak – Podolski. Igrom slučaja prije nekoliko godina ‘uskočio’ sam u plesne cipele njezine režije predstave ‘Čikago’ i od tada sam poželio da nekada s njom surađujem u životu. I evo, želja mi se ispunila. I to, ni manje ni više, nego u ovakvoj divnoj predstavi u ulozi Vronskog – ispričao je glumac za portal Scena.hr. Vladimir Tintor glumi u kazališnoj predstavi Ana Karenjina u Hrvatskom narodnom kazalištu Osijek.
– Lik Vronskog sam utjelovio, kao i sve dosadašnje uloge, tako da polazim od sebe. Nikad manje i nikad više. Jer svi odgovori i sve uloge su već u nama ili se u nama stvaraju – istaknuo je glumac. To je svakako kompleksan tekst i teško je, kaže, 900 stranica romana prenijeti u kazališni jezik, ne previše doslovno, ni previše daleko od toga što roman nudi.
Sandra Lončarić Tankosić– Tako da je roman svakako utjecao na način da sam mu se opet vratio nakon dugog niza godina. I Vronski kao i svaki lik, kojeg kao glumci moramo znati opravdati, nosi neku svoju liriku i tugu – objasnio je Tintor. Kod Vronskog, dodaje, najviše ga je dojmila rastrganost između časti i viteštva s jedne strane i strasti s druge strane.
– Jako je bilo zanimljivo to istraživati. A to je čak i česta ljudska osobina. A predstava je doista jedan harmonični spoj, čista emocija umotana u baršun vrhunske estetike. Mislim da je zbog toga dojmljiva za publiku jer u sebi nosi puno nivoa. Imamo doista puno već rasprodanih predstava, što je samo znak da publiku, osim samog atraktivnog djela ruske književnosti, privlači i estetika teatra u svemu tome – objasnio je Tintor. Tolstojevu Anu Karenjinu su obradile dramaturginja Marijana Fumić i redateljica Dora Ruždjak Podolski, a prema predlošku britanske dramaturginje Helene Edmundson. Osim ove uloge, glumac se priprema za predstavu ‘Navještenje’ čija će premijera biti 16. lipnja.

Foto: Damir Rajle