fbpx

Sandra Lončarić Tankosić oduševila u ulozi Ane Karenjine!

U potrazi za ljubavi…

Sandra Lončarić Tankosić– Ana Karenjina je tužna ljubavna priča. Najtragičnija je zbog spoznaje gubitka naizgled idealne ljubavi i uzaludnosti žrtve, a Anin poraz nije osuda društva. Njezin poraz je gubitak koncepta vjere u ljubav i taj poraz ju je uništio – rekla je glumica za portal Scena.hr. Sandra Lončarić Tankosić igra glavnu ulogu u kazališnoj predstavi Ana Karenjina u osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu. Publiku je oduševila svojom izvedbom. Tolstojevu Anu Karenjinu su obradile dramaturginja Marijana Fumić i redateljica Dora Ruždjak Podolski, a prema predlošku britanske dramaturginje Helene Edmundson.
– HNK Osijek je još na početku sezone planirao postaviti predstavu na repertoar kazališta jer u postojećem ansamblu imamo za taj roman gotovo filmsku podjelu. Zbog okolnosti koje su zadesile naše kazalište pred kraj godine bilo je upitno kada će se komad postaviti. Kad se situacija smirila, krenuli smo u jedan prekrasan i zanimljiv rad na ovom predivnom romanu – objasnila je glumica. Pripreme su bile intenzivne, kaže, jer je završavala snimanje serije ‘Zora Dubrovačka’  pa se često događalo da je putovala na probe u Osijek i vraćala se na snimanje isti dan u Zagreb.
Sandra Lončarić Tankosić– Nakon završetka snimanja mogla sam se u potpunosti posvetiti radu na predstavi i uz pomoć Dore koja mi je pružila apsolutno povjerenje i koja je imala tako jasnu viziju kako bi predstava trebala izgledati  te uz pomoć cijelog glumačkog ansambla, uspjeli smo predstavu privesti kraju na vrijeme i kako vidim po reakcijama publike, vrlo uspješno – istaknula je Sandra. Za glumicu je uloga Ane Karenjine bila glumački izazov.
– Zbog višeslojnosti emocionalnih stanja. Preispitivanja što se događa kad napustimo određeni životni koncept, a zatim se novi, zbog kojeg smo stari napustili, izjalovi. Bilo je jako zanimljivo istraživati sva ta stanja – rekla je glumica. Sandru je u ulozi snažno dojmila hrabrost Ane Karenjine i spremnost da sve žrtvuje zbog idealne ljubavi.
Sandra Lončarić Tankosić – Mislim da Karenjina nije bila sretna. Kako je sve žrtvovala ostavljajući bolne posljedice za nju i njene bližnje, tako se i njen životni koncept počeo urušavati. Strast prolazi, na površinu izlaze životne banalnosti, romantiku zamjenjuje surovi realizam, Ana postaje histerična i ljubomorna, Vronski nezainteresiran…. – kazala je. Sandra nam je otkrila kako je na scenu donijela lik Ane Karenjine.
– Tako da sam pokušala shvatiti njene postupke i odluke bez osuđivanja, shvaćajući njezinu volju za životom, njezinu potrebu da ljubi i da bude ljubljena…. – naglasila je Sandra te dodala:
– To je priča o vremenu prošlom, sadašnjem i budućem….

Foto: Damir Rajle