fbpx

Akcija Dinama i Zaklade Ana Rukavina na Maksimiru

Zagreb…

Budi nečija prilika za život

Dinamo, Zaklada Ana Rukavina– Potaknuti teškom pričom našeg bivšeg igrača Nikole Pokrivača, koji vodi bitku za život, Dinamo i Zaklada Ana Rukavina organiziraju na Maksimiru akciju upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Nikola se bori s bolešću Hodgkinov limfom i za liječenje mu je potrebna transplantacija koštane srži. Donora u krugu svoje obitelji nažalost nije pronašao – pišu u priopćenju GNK Dinamo.
Svi zdravi navijači i građani starosti između 18 i 40 godina mogu u utorak, 13. lipnja od 10 do 12 sati, doći na stadion Maksimir, u press prostorije kluba ispod zapadne tribine stadiona, i upisati se u registar donora.
Kako izgleda upis?
Proces upisa u registar obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti.
– Želimo napomenuti da upis u Hrvatski registar nije moguć ciljano za određenu oboljelu osobu, već upisom povećavate šansu za ozdravljenje svim oboljelim osobama diljem svijeta. Mnogi oboljeli, zajedno s Nikolom, čekaju svog podudarnog darivatelja, budite njihova prilika za život! Unaprijed od srca zahvaljujemo svima onima koji će pronaći mogućnost da se odazovu ovoj akciji i možda pomognu onima kojima je najpotrebnije – poručuju iz Dinama.

Foto: Press