fbpx

Zaklada Ana Rukavina: 321 akcija u Zagrebu

Lijek je u nama…

Zaklada je uz pomoć brojnih građana povećala broj potencijalnih darivatelja s početnih 150 na današnjih 52.935 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica

Zaklada Ana RukavinaNa prvoj akciji u novoj godini održanoj u utorak, 17. siječnja 2017. godine za zaposlenike Iskon Interneta d.d. u njihovoj središnjici u Zagrebu, Hrvatskom registru dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica pridružilo se 65 novih potencijalnih darivatelja.
Akcija je održana na inicijativu zaposlenika koji su velikim odazivom podržali Zakladinu misiju širenja Hrvatskog registra te odvojili vrijeme za oboljele u Hrvatskoj i svijetu.
Zaklada Ana RukavinaSvaka akcija koju Zaklada Ana Rukavina organizira diljem Hrvatske nosi poruku ‘lijek je u nama‘. Time Zaklada želi još jednom podsjetiti građane da u sebi nosimo lijek kojim možemo spašavati živote oboljelih od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži. Što je veći broj upisanih u Hrvatski registar, veća je i mogućnost da se spasi život oboljelima, a prvi korak je upis u Hrvatski registar. Ako se utvrdi HLA kompatibilnost s oboljelom osobom, možemo joj pomoći da se izliječi.
Tijekom deset uspješnih godina rada, Zaklada je uz pomoć brojnih građana povećala broj potencijalnih darivatelja s početnih 150 na današnjih 52.935 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Iz Hrvatskog registra izdano je ukupno 65 transplantanta za hrvatske i inozemne pacijente čime je 65 teško oboljelih iz Hrvatske i inozemstva dobilo priliku za život.

Foto: Press