Druga večer modnog događaja osvojila modnu publiku
By redakcija On 26 lis., 2017 At 01:19 PM | Categorized As LifeStyle, Moda, Naslovnica, Reportaže, Vijesti | With 0 Comments

Zagreb…

Tihana Harapin Zalepugin, Josip TešijaNakon početnog slavlja i fantastičnog otvorenja jubilarnog BIPA FASHION.HR-a, Paviljon 10 Zagrebačkog velesajma na jednu je večer postao kulisa odlične modne predstave šest dizajnera: Anthony Avangard, Jamoi, Morana Krklec, PRICE ON REQUEST, Ivana Janjić i Klisab. Publika druge večeri slavljeničkog tjedna mode tako je mogla uživati u dizajnerskim pričama modnih kreativaca mlađe generacije, koju su s velikim zanimanjem iz prvog reda pratili i mnogi poznati: Tihana Harapin Zalepugin, Josip Tešija, Ana Maria Ricov, Luka Grubišić, Mislav Čavajda, Livio Badurina, Ksenija Vrbanić, Robert Sever, Sonja Lamut, Zoran Aragović i mnogi drugi.
Čast da otvori sjajan drugi dan pripala je Anthony Avangardu. Prepoznatljivim pristupom svakoj svojoj kolekciji mladi dizajner već dugo plijeni pažnju, a u novoj kolekciji inspiraciju je našao u Antuntunu, liku Grigora Viteza i tako najavio veselu modnu jesen i zimu.

Moda osvojila publiku

Svojom modnom pričom nazvanom ‘Morph Caption’, dizajnerica Mirjana Klepić istražuje dva različita koncepta i na pisti najvećeg tjedna mode predstavlja suptilnu dekonstrukciju svojeg dizajna te poigravanjem atipičnim materijalima, korištenjem prirodne kože i nakita ostavlja snažan vizualni dojam. Brand JAMOI mlade riječke dizajnerice zanimljivim asimetričnim krojevima pokazuje da se u modi isplati riskirati, a njena upečatljiva i jedinstvena modna priča savršeno se uklopila u večer punu modnog entuzijazma.
Inspirirana svojim nedavnim putovanjem u Japan, mlada dizajnerica Morana Krklec stvorila je kolekciju koja isprepliće tradiciju i moderno, tradicionalnu azijsku arhitekturu i avangardnu japansku visoku modu te uličnu modu Tokija i tradicionalnu japansku odjeću.
Gala Vrbanić svojim brandom PRICE ON REQUEST publiku je upoznala s kraljicom akvarija, ribom diskus. Upravo je u toj gracioznoj životinji različitih šara našla inspiraciju za jesensko zimsku kolekciju, koja donosi ženske i muške jakne, balonere, hlače, suknje i košulje.

Fashion

Ivana Janjić, dizajnerica koja kreira hrabro i bez zadrške, predstavila je još jednu zanimljivu mušku kolekciju razrađenu do zadnjeg detalja. Kolekcija “Diferit” inspirirana je postavljanjem okvira u vidu izražavanja individualnosti putem odjeće, a dizajnerica je pokazala da vješto manevrira avangardnim dizajnom, ali i izrazitom nosivošću i funkcionalnošću.
Točku na i druge večeri stavila je revija modnog dvojca Klisab. Ženska, pret a porter kolekcija s naglaskom na kaputima naziva “PATCHPATCH”, inspirirana je materijalima i spajanjem nespojivih uzoraka.
BIPA FASHION.HR nastavlja se u petak revijom Ivice Skoke, a u finalnom danu na rasporedu su modne revije: BiteMyStyle by Zoran Aragović, Marina Design, Arileo, Ana Maria Ricov i Luka.

Foto: Scena.hr

comment closed