fbpx

Humanitarna akcija ‘Udahnimo život’!

Zagreb…

Udahnimo životUdahnimo život– Bonfils retromolarni intubacijski endoskop posebno je pogodan kod limitirane pokretnosti vratne kralježnice, trizmusa ili okovratnika, jer svojom konstrukcijom prati anatomsku strukturu i nije potrebno primjenjivati povećanu silu te je zato osobito prikladan kod otežane intubacije djece. Uspješnost intubacije je 99%, osim u ekstremnim slučajevima kad usna šupljina nije prohodna. Nabavkom ovog uređaja uvelike će se olakšati malim pacijentima kao i njihovim liječnicima – objašnjava pročelnica Zavoda za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno lječenje prof. dr. sc. Ljiljana Popović, dr. med.
Ovog vikenda humanitarnom revijom hrvatskih dizajnera nakita i odjeće započela je akcija Klinike za dječje bolesti Zagreb ‘Udahnimo život‘ kojom se Udahnimo životprikupljaju sredstva za nabavku posebnog instrumenta za osiguranje zračnog puta u anatomski otežanim uvjetima. Riječ je o Bonfils intubacijskom endoskopu koji je nužno potreban Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj.
Sva sredstva od kupnje ulaznica za humanitarno modno događanje, kao i od prodaje odjevnih komada i nakita koje su dizajneri poklonili donirat će se Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj za kupnju Bonfils intubacijskog endoskopa. Svoj nesebičan doprinos akciji dali su i gudački kvartet ‘FOUR by Quartet‘, te plesačice plesnog centra ‘Tala‘.

Foto: Marina Ćosić