fbpx

Premijera: Srce veće od ruku

Gavella…

Srce veće od ruku

Srce veće od rukuU utorak, 28. ožujka 2017. godine, u kazalištu ‘Gavella‘ premijerno će biti izvedena predstava ‘Srce veće od ruku’ Elvisa Bošnjaka, u režiji Tamare Damjanović.
Nakon ‘Nosi nas rijeka’ kazalište ‘Gavella’ odlučilo je postaviti, ovaj put na Scenu 121, još jednu dramu splitskog glumca i pisca Elvisa Bošnjaka, ‘Srce veće od ruku‘. Napuštajući zavičajni teritorij kojem je posvetio ‘Nosi nas rijeka’, Bošnjak se otiskuje u scensko rastvaranje muško-ženskih odnosa, najprije višestruko izvođenom dramom ‘Hajdemo skakati po tim oblacima’, a zatim i tekstom ‘Srce veće od ruku’. Kombinacijom ‘unutrašnjih’ i ‘vanjskih’ dijaloga, kroz glumački intenzivan, zgusnut materijal, vođeni smo poznatim nam, ali i iznenađujućim toposima ne samo ljubavnih veza, sapetih između stvarnog i imaginarnog, doživljenog i žuđenog, između sebeljublja i potrebe da (se) dajemo, da volimo i da budemo voljeni.
Srce veće od ruku– Dva bračna para nalaze se usred ljubavnog četverokuta. U nemogućnosti realiziranja stvarnog odnosa svaki od njih stvara potpuno imaginaran odnos, živeći tako više u mašti s osobom koju nemaju nego s osobom koju imaju pored sebe. Tako i ne primjećuju da njihov partner živi isti problem i da ih više stvari veže no što ih dijeli. Njihova ljubav postaje paranoičan strah jer je ona za njih gubitak prava na ljubav, prava na život. Srce veće od rukuNjihova opsesija prerasta u gubitak identiteta. Žudnja za ljubavlju postaje divlja glad kojom izjedaju i sebe i svoju ljubav. Ljubav postaje njihov demon. Prepoznati osobu s kojom dijele stvaran život doći će kao ljekovito odrješenje. Ovaj kratak sadržaj drame ‘Srce veće od ruku’ upućuje na tekst pun prevrata. Ali to je varka, koju može ponuditi spretno napisan kratak sadržaj – Zapisao je Elvis Bošnjak o predstavi.
U predstavi, u režiji i izboru glazbe Tamare Damjanović, mlade redateljice koja nas je sa svojim radom upoznala izuzetnom predstavom ‘Proletio je tihi anđeo’ – kao Žena, Muž, Prijateljica i Prijatelj, igraju Barbara Nola, Hrvoje Klobučar, Tara Rosandić i Andrej Dojkić.
Tamara Damjanović potpisuje režiju i izbor glazbe, scenografkinja i kostimografkinja je Marita Ćopo a oblikovatelj svjetla Zdravko Stolnik.

Foto: Press