fbpx

Neno Belan & Fiumensi na Sunčanoj strani Prisavlja

Sunčana strana Prisavlja otvara večer Plesom u bolje sutra

U četvrtak 12. kolovoza 2021. godine na Sunčanoj strani Prisavlja plesat će se čitavu večer. U 20.00 sati na rasporedu je jednosatna emisija posvećena suvremenoj plesnoj umjetnosti, a potom na Sunčanoj strani Prisavlja slijedi koncert „Rock galama” Nene Belana & Fiumensa.

Prisavlja

U emisiji „Plesom u bolje sutra” gostovat će poznati i manje poznati plesači, a voditeljice Ana Anzulović, Vesna Mimica i Maja Njirjak otvorit će teme koje okupiraju plesnu zajednicu, od povratka u staro normalno do novih formi i plesnih ostvarenja, poput povratka kultnog Podmlatka Studija za suvremeni ples.

Uz plesni video koji je ekskluzivno za Hrvatsku radioteleviziju podijelila Nika Lilek, članica čuvenog izraelskog Kibbutz plesnog ansambla, s publikom i gledateljima upoznat će se i Diego Siquiera, a po već ustaljenoj tradiciji ovogodišnje Sunčane strane Prisavlja – gledat ćemo plesni video koji je snimljen u prostorijama Hrvatske radiotelevizije. Naime, plesači su dobili priliku zaplesati na Prisavlju, na mjestima na kojima ples još nije bio, a ovoga je puta riječ o plesačicama Zagrebačkog plesnog ansambla Margareti Firinger i Jovani Zelenović – koje su insert iz svoje premijerne predstave ”Imam te” izvele na kultnom prisavskom ”Trgu”, koji je do prije par godina bio nezaobilazno mjesto susreta i druženja HRT-ovaca, a danas je tek mjesto prolaza.

Redatelj emisije je Danko Volarić, urednice emisije Maja Njirjak i Ana Anzulović , voditeljice emisije su Ana Anzulović, Vesna Mimica i Maja Njirjak, urednica koncerta je Snježana Nožinić, producentica emisije Margita Pandžić, a producent koncerta je Filip Marešić.

U 21.00 sat na Sunčanoj strani Prisavlja slijedi koncert Nene Belana & Fiumensa pod nazivom “Rock galama”.

Jedan od koncertno najaktivnijih glazbenika ovih prostora nije mirovao ni u vrijeme pandemije, već je svoju kreativnost iskazivao kroz rad u studiju i kroz stvaranje novih pjesama, a koje će Neno i Fiumensi odsvirati na Prisavlju. Naravno, svirat će se pjesme i iz opusa grupe Đavoli, kao i iz Nenine solističke karijere, tako da možemo najaviti svojevrsni the best off karijere Nene Belana. Pjesme Ulicama grada, Rock galama, Oceani ljubavi, Divojka sa juga, Sunčan dan, Ludo zaljubljen, Stojim na kantunu, samo su neki od brojnih bezvremenskih hitova ovoga iznimnog glazbenika. Na pozornici će im se pridružiti i gosti: Ante Prgin – Surka na udaraljkama i Jakša Kriletić na saksofonu.

Foto: Press – Anamarija Vertebjian