fbpx

Tulum u samostanu ispraćen ovacijama u obnovljenoj Komediji

Zagreb…

Glumci Vanja Ćirić, Igor Mešin, Ronald Žlabur, Dajana Čuljak, Goran Malus, Sanja Marin i Ivan Čuić u predstavi Tulum u samostanu ispričali su zanimljivu priču o jednoj neobičnoj novogodišnjoj noći

Tulum u samostanuNakon duga tri i pol mjeseca, obožavatelji zagrebačkog kazališta Komedija napokon su dočekali trenutak da se vrate na svoje omiljeno mjesto. A da je vrijedilo čekati, sinoć je dugim pljeskom potvrdilo više od četiri stotine uzvanika koji su imali priliku uživati u premijeri nagrađivane hit komedije Tulum u samostanu, sjedeći u potpuno obnovljenom kazalištu, novoj rasvjeti te akustici. Prije početka, ravnatelj Krešimir Batinić, kratim se govorom obratio publici te proglasio 68. sezonu Kazališta Komedija otvorenom.
Tulum u samostanuGlumci Vanja Ćirić, Igor Mešin, Ronald Žlabur, Dajana Čuljak, Goran Malus, Sanja Marin i Ivan Čuić ispričali su zanimljivu priču o jednoj neobičnoj novogodišnjoj noći i proslavi, u režiji Aide Bukvić. Scenograf i oblikovatelj svjetla je Ivo Knezović, koji je, zajedno s Hrvojem Vranićem i preveo tekst s engleskog, kostimografkinja je Gabrijela Krešić, a autor glazbe Christian Kanazir. Riječ je o svjetskoj uspješnici (The Priory), Tulum u samostanunagrađivanog dramaturga i scenarista Michaela Wynnea iz Birkenheada u Engleskoj, koja je premijerno izvedena u londonskom Royal Court Theatreu 2009. godine, a nakon pohvala kritičara, osvojila je nagradu Olivier za najbolju novu komediju. Djelo se dotiče tema poput uspjeha, neuspjeha, pritiska vršnjaka i usamljenosti.
Tulum u samostanu (The Priory) premijerno je izveden u londonskom Royal Court Theatreu 2009. Godine, a nakon pohvala kritičara, osvojio je nagradu Olivier za najbolju novu komediju. Djelo se dotiče tema poput uspjeha, neuspjeha, pritiska vršnjaka i usamljenosti, a u ovoj će se godini moći pogledati 26.,27. i 28. studenog te 14. i 15. prosinca s početkom u 20 sati. Ulaznice se mogu kupiti putem sustava Ulaznice.hr, na blagajni Oktogon od ponedjeljka do petka od 8 do 17 sati, subotom od 8 do 13 sati te na blagajni Kaptol sat i pol prije početka predstave.

Foto: Press – Ines Novković