fbpx

Započele radionice Baltazar i RED!

Pula…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Baltazar– Baltazar je ove godine pravi hit, gotovo pola polaznika je s prošlogodišnje radionice. Jako je velik interes bio i ove godine tako da razmišljamo sljedeće godine napraviti tri grupe – rekla je koordinatorica radionice Pustolovni laboratorij profesora Baltazar, Željka Ferenčić.
Tradicionalni Pustolovni laboratorij profesora Baltazara već jedanaesti put za redom otvara vrata novoj generaciji mladih zaljubljenika u animirane filmove. Tako je ove godine kroz ista ta vrata prošlo trideset i dvoje budućih filmskih animatora.  U teorijskom dijelu Laboratorija polaznici će se upoznati s tehnikama produkcije animiranog filma – od razrade scenarija do zabavnih vježbi za shvaćanje osnovnih principa i zakona animacije. Praktični dio obuhvatit će realizaciju animiranih filmova uz pomoć mentora.
BaltazarU narednih desetak dana, djeca od 7 do 12 godina pod vodstvom stručnog mentorskog tima – Manuela Šumberaca i Vibora Juhasa – naporno će raditi na izradi svog vlastitog animiranog filma. U tom naumu će im pomoći i posebna gošća Pustolovnog laboratorija profesora Baltazara, ruska redateljica animiranih filmova Natalia Chernysheva koja na 62. Puli gostuje u programu za djecu – Pulica, s kratkim animiranim filmom Pahuljica.
Dok  najmlađi vrijedno rade na svojim animatorskim vještinama, oni malo stariji ozbiljnim koracima kreću kao profesionalnom svijetu filmske produkcije. U tom smjeru vodi  ih RED radionica te mentori Dado Valentić (Mytherapy studio), Josef Eliasson i Nerma Mehadžić.
– S nama je 21 polaznik, spreman  naučiti sve o produkciji i postprodukciji  filma. I ove godine smo osigurali  najsuvremeniju opremu i profesionalce iz struke. Sretan sam što smo dio 62. Pulskog filmskog  festivala i što imamo priliku upoznati nove talente i buduće predstavnike filmske umjetnosti – rekao je Dado Valentić, voditelj radionice.
Tema radionice su urbane legende, a ovogodišnji film govorit će o uzbudljivoj istarskoj legendi o Henry Morganu.
REDUz stručno vodstvo, sudionici radionice napisat će i producirati svoj kratki film, snimiti ga koristeći RED DRAGON kamere te montirati u REDucation post-produkcijskom studiju.
Rad polaznika obje radionice i ove će se godine prikladno nagraditi već sljedeći petak, 24. srpnja,  u 17,30 sati kad će se održati svečana dodjela nagrada i diploma u Istarskom narodnom kazalištu nakon čega će uslijediti i ono najbitnije – premijera filmova na velikom platnu.

Foto: Press